Tek kelimeyle iğrenç
2024 37. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2024 01:23
Ben gerekli şeylerdeyken ordaki çalışan kız bunun en sevdiği manga olduğunu söyleyerek bana sattı ama bana 1 saniye bile gerçekten bakmış olsaydı böyle bir şeyi seveceğimi eminim düşünmezdi. Güzel bir tarafı yok, okumayın, eğlenceli değil, sürükleyici değil, gizem yok... bomboş bir şey. Azcık anlatayım iblisler ve insanların olduğu bir dünyada iblis avcıları var. Başrolün de bir iblis testere köpeği var beraber yaşıyorlar(yaşamaya çalışıyorlar.) Bunlar pat diye birleşiyor ve bizim ergen oğlan testere adam oluyor. . . . Dipnot : Başrol meme ellemek istiyor...( -_・)?
Manga
Chainsaw Man - Cilt 1Tatsuki Fujimoto · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2023524 okunma
1.405 Gösterim
Kesinlikle! İnsanların bu mangada ne bulduğunu asla anlamıyorum. Belki akıcı, ve çerezliktir. Ama benim gördüğüm tek şey başrolün kadına benzettiği her varlığın memesi ile alakalı fanteziler düşlemesi idi. Ayrıca, diğer anime karakterlerine özenti bir seri olduğunu düşünüyorum, bunun anime dünyasında normal olduğunu biliyorum, ama anahtar kelimelerinin "meme" ile özetlendiği bir manga, hayır, almayayım.
@DrChopper o kadını görmedim
İlk kısımlar henüz evrenin tam oturmamasından dolayı mizahi yönü zayıf bi hikaye izlenimi verebilir. Ana karakter ergenin teki olduğu için bahsettiğin şeyler her ne kadar itici de gelse aslında gerçekçi bir yaklaşım. Eğer okumaya devam edersen kozmik korku konseptini ne kadar iyi işlediklerini göreceksin. Tabi herkes sevecek diye birşey yok ama hazır final yapmışken bence bir şans daha verilebilir. Manga kısmı hoşunuza gitmediyse film ve animesine de bakabilirsiniz. 230 Bölümlük bir hikayeyi izlemek de okumak kadar eğlenceli.
Açıkçası serinin tamamına hâkim olan biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim: Tek bir mangaya bakarak bu seriden ya da Tatsuki Fujimoto’nun anlatmak istediğinden sağlıklı bir anlam çıkarmak mümkün değildir. Fujimoto, anlatımını son derece yoğun, katmanlı ve parçalı bir şekilde kuran bir isim. Onun eserleri, yüzeyden okunduğunda basit ya da anlamsız gibi görünebilir; ancak bütünlüklü bir okuma yapılmadığında asıl anlatı, alt metinler ve duygusal derinlik tamamen gözden kaçar. Fujimoto’nun hikâye anlatımı, okurdan sabır ve dikkat talep eder. Anlam, çoğu zaman tek bir sahnede ya da tek bir ciltte değil; tekrar eden imgelerde, sessizliklerde ve serinin geneline yayılan temalarda gizlidir. Bu yüzden yalnızca tek bir mangayı ele alarak yazarın üslubu ya da anlatmak istediği şey hakkında kesin yargılara varmak büyük bir eksiklik olur. Tatsuki Fujimoto, okurunu yönlendiren değil, okurun kendi çıkarımlarını yapmasını isteyen bir anlatıcıdır ve bu da onun eserlerini hem zorlayıcı hem de özel kılar.
Elif
Doğrudur sadece bana hitap etmiyor
Yaaa ben de animesini izlemek istiyordum 🙂‍↕️
Elif
Ummm tavsiye etmem ama sen bilirsin
chainsaw man ilk bakista siddet absurtluk ve cinsellik gibi yuzeysel seylerle dolu gibi duruyor ama aslinda cok daha derin bi yere dokunuyor denji hayati boyunca hicbir seye sahip olmamis bi cocuk aile yok sevgi yok dogru duzgun bi ev yok hayal kurmayi bile ogrenememis o yuzden istedigi seyler cok basit tost yemek guzel bi yatakta uyumak birine sarilmak memeye dokunmak ama bu istekler onun yuzeyselligi degil aslinda insan olma cabasi cunku denji zevk degil hayat istiyor hak ettigi bi hayat iste tam da burada olay degisiyor istediklerine yaklastikca icinde bi bosluk olusuyor elde edince nden mutlu kalamiyorum diye dusunmeye basliyor hayat sadece ulasmak miydi yoksa daha fazlasi mi vardi camusun absurt dedigi seye carpiyor insan anlam ariyor ama dunya ona anlam vermiyor denji de o boslugun icinde kaliyor sahip oldukca alisiyor alistikca anlamsizlasiyor ama daha fazlasini da isteyemiyor cunku ne isteyecegini bilmiyor hiclikten gelmis bi cocuk o ikinci kisimda ise daha da agirlasiyor her sey artik sadece denji degil chainsaw man diye bi sembol var insanlarin beklentileri var kahraman diye bakislar var sartrein dedigi gibi baskasinin bakisinda nesneye donusmek gibi kendi olmakla baskalarinin gozunde biri olmak arasinda sıksııyor asa ise baska bi yerden vuruyor daha ice kapanik daha kaygili dunyayla temasi zayif onun ic konusmalari kafkanin o yabancilasmasini ya da cioranin o karanlik ic sesini hatirlatiyor hikaye artik sadece aksiyon degil herkesin icindeki korkuya utanca yalnizliga dokunuyor cunku herkesin icinde bi seytan var bazisi gercek bazisi mecaz yani basindaki o sacma gibi duran seyler o meme meselesi bile aslinda denjinin ne kadar temel bi eksiklikle yasadigini gosteriyor onun hikayesi arzulardan baslayip anlam kimlik ve aidiyet arayisina donusen bi yolculuk o yuzden chainsaw man sadece kanli bi manga degil modern insanin varolus sancisinin ta kendisi
Elif
Elinize sağlık çok güzel açıklamışsınız☺️