2024 18. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2024 21:39
"Tutunamayanlar"ın Politik Psikolojisi Öncelikle kitabı aylar önce kitapçıda görmüş ve kitabın çoğunda Tutunamayanlar ve birkaç edebi eserin psikolojik incelemesinin yapıldığını düşünüp çok heyecanlanmıştım. Şimdi okuduğumdaysa heyecanımın yerini hayal kırıklığı aldı diyebilirim. Nasıl başlayabilirim bilmiyorum fakat bir yerden başlamak gerekiyor onun için belki ortasından belki sonundan belki de doğru yerden başlayacağım. Kitabı bir alana sıkıştırma düşüncem olsaydı sosyolojik bir kitap olduğunu söylerdim. Lâkin bol kaynaklı ayakları yere sağlam basan argümanları olan kitaptansa yazarın “bazı fikirlerine” kılıf uydurma çabası içerisinde olan bir kitap derdim. Kitabın ilk bölümünde ve devam eden birkaç bölümü çok severek okudum hatta kitabı görünce içimde oluşan heyecanın kaynağı diyebilirim ilk birkaç bölüm için. Fakat sonrasında gelen bazı taraflı görüşler ve bu görüşleri yeterince kaynakla destekleyip argümanını desteklememeli maalesef kitabın değerin gözümde kat kat düşürdü. Neyse ki, kitapların en sevdiğim özelliği ilgi alanım olmayan konuları bile merak ettirip o alanlarda okumaya teşvik etmelidir. Kitabı okurken tutunduğum dallardan birisi de bu merak unsuruydu. İncelemeyi daha fazla uzatmak istemiyorum. Fakat kitapla ilgili konuşmak isterseniz her zaman mesaj atabilirsiniz. iyi geceler dilerim.
"Tutunamayanlar"ın Politik PsikolojisiSerol Teber · Okuyan Us Yayınları · 201463 okunma