2024 111. kitabı
Distopya sever misiniz? "İrina'ya göre Şeffaflık " Kitabı bu konuda sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum. Yıl 2058, artık neredeyse her şey sosyal bir ağ üzerinden yaşanmakta... Bütün bilgileriniz, yaşadıklarınız, malvarlığınız, kazancınız, siyasi, edebi, felsefi görüşünüz... Hatta cinsel yaşamınız bile gözler önünde sergilenmektedir. Nereye kiminle gittiğiniz, ne yiyip içtiğiniz, ne kadar hesap ödediğiniz bile sizi takip eden kişilerce görülmekte ve her şeyi kaydeden "Ağ" tarafından izlenmektedir. İlginç olan bunu kişinin zorla değil isteyerek kollarına taktırmayı kabul ettikleri bir çip sayesinde olmasıdır. Teknoloji çoğunluğun kabul ettiği normal bir yaşam şekli hakimi almıştır. Fakat her sistem gibi bu teknik sistemde farklı grupları içinde barındırmasina karşın sisteme karşı çıkan ve şeffaflığın getirdiği çarpıklıkla mücadele eden insanlar da vardır. Bunlara Mutlakağcılar adı verilir. Ayrıca "Hiçsaklar, Hiçsak, isimsizler ve ismiyoklar diye bilinen kişilerde farklı görüşleri ile toplumda varolmaya çalışırlar. Uzun süredir distopya bir eser okumamıştım ve iyi geldi. İşin tuhafı kitabın bir hikaye anlatmasından çok bir gelecek öngörüsü olduğunu da belirtmek isterim. Bence beğenirsiniz #benjaminfogel #irinayagöreşeffaflık
Irina'ya Göre ŞeffaflıkBenjamin Fogel · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2023130 okunma