Sineklerin Tanrısı
Evet uzun bir aradan sonra bir kitabı daha bitirip, paylaşım yapabilmenin mutluluğu var içimde. Daha önce okumuş olduğum halde son günlerde kitap okuyamadım için uzun bir süreç aldı bitirmem Bu miskinlik umarım bir an önce biterGelelim kitabımız #sineklerintanrısı @isbankasikulturyayinlari
Issız bir adaya düşen farklı yaş aralıklarında sayıları ve bazılarının isimleri bile belli olmayan çocukların hayatta kalma savaşını anlatan klasik lerden. Her ne kadar küçükler için yazılmış bir öykü kitabı gibi görünsede, hem gençlere hem de yetişkinlere gerçek hayatı anlatan simgesel anlamları olan bir eserdir.
Ralph,Domuzcuk,Simon,Jack,İkizler ve Roger karakterlerinde ki çocukların etrafında dönen serüveni okurken gerçek hayatta karşılaştığımız kişileri ve zorlukları birebir göreceksiniz. Adada ki denizkabuğu, Domuzcuk'un gözlüğü, yakılan ateş,yüzlerine sürdükleri lekeler bunlar hep yazarın bir anlam vermek istediği sembollerdir. İyi karakterli,yardım sever bir lider olduğu gibi kötü karakterli,acımasız bir liderde vardır. Gerçek haytta ve savaşlarda olduğu gibi. Dış görünüşü ile yargılayıp bişeye benzetilemeyen kişilerin aslında zeki fikirleri olabileceğini hep görmüşüzdür. İyilik ve kötülük arasında verilen savaşta yine sevdiklerini kurban edenlerde vardır.
Belki bir çoğumuzun okuduğu klasiklerden olan #sineklerintanrısı 'nı okumanızı tâbi ki tavsiye ederim. Belki başlarda biraz sıkılabilirsiniz ama emin olun sonlara doğru akıp gidiyor Keyifli okumalar.
#sineklerintanrısı #williamgolding #türkiyeişbankasıkültüryayınları #okudumbitti #okudum #okudumokuyun #okumakgüzeldir #okumaközgürlüktür #kitaplarım #kütüphanem #kitapyurdu #yazarlarvekitaplar #klasik #dünyaklasikleri #keşfetteyiz #kesfet #kesfetteyim #book #booksofinstagram #bookstagrammer #ilovebooks #coofeandbooks #booksandcoffee #kitaplardanalıntılar #kitaplarla #kitaplarlaherşey #kitaplarlayaşıyorum #kitaplarlaetkileşim #kitaplarlahayat #kitaplarlakalın