Çöl Kaplanı İlk Başkaldırı
2024 42. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün @nurcanezel_humay ‘ın kaleme aldığı @mementomoriyayinlari tarafından yayınlanan #ÇÖLKAPLANI #İLKBAŞKALDIRI kitabı ile geldim. Çeşitli ödüller almış edebiyat alanında bir çok eseri yayınlanmış sevgili yazarımız Nurcan Ezel Hümay maneviyatı yüksek bir kitap ile yine biz okurları ile buluştu. Okurken insanda böyle kıymetli, cesur, gerçek kahramanların Türk oluşundan ayrı bir göğüs kabarması yaşıyorsunuz. Beni oldukça onurlandırdı kahraman bir Türk kumandanını okumak yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları kesinlikle çok kıymetliydi. Onlar bizim geçmişimizdi bizlere geçmişte yaşanılanları, ihanetleri gösterdiler bunlardan ders alınmalı Mehmetçiğimin kemikler sızlatılmamalı! Ruhları Şad Olsun… Kastamonu , Taşköprülü olan Fahrettin Paşa Osmanlı tarafından yanında az bir asker ile Medine’ye kutsal toprakları korumak oradaki ayaklanmayı bastırmak amacı ile gönderilmişti. Kutsal toprakları canı pahasına korumuş sadece askerlerini değil orada yaşayan halkada zarar gelmemesi için var gücüyle emek vermiş aklını, gücünü, canını bu yolda gözünü kırpmadan feda etmeye hazırdı. Arap hainler ve ingiliz casus Lawrence yüzünden çok kayıp vermiş, demir yolları, telgraf hatları hasar almış iletişim ve yardım kesilmiş askerlerimiz bir başına kalmıştı. Fahrettin Paşa cesur ve çok zeki bir kumandandı askerlerini ayakta tutmak için elinden geleni yaptı ve Türk askerine Mehmetçik ismi ilk o zamanlar kullanılmıştı. “..Mehmetçiklerim! Sıkıntıda da bollukta da her şeyi paylaşacağız.” Aynı zamanda bir çok fotoğraf ve kayıtları sayesinde de tarihe bir çok delil ve imzasını bırakmıştı. #cigdemileokuyoruz #mehmetçik #asker #bağdat #yemen #kesfet #kitap #bookstagramturkey
Biyografi
Çöl KaplanıNurcan Ezel Hümay · Memento Mori Yayınları · 202413 okunma