2024 92. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2024 19:39
Bugun bayılarak okudugum bir kitap onerisi ile geldim. Orhan Bahtiyar'in kaleminden mistik ve fantastik ögelerle dolu bir roman Elohim'in çocuklari. Yazar romanda insanlik tarihinin derinliklerine ve kadim mitolojilere götürüyor bizleri. Kayip Mu kitasi ilgilendigim ve üzerine yazilmis kitaplar oldugunda kaçirmadigin konulardan biri. Ulu Önder Atatürk'ün bu konuda yaptirdigi araştırmalarla Türklerin köklerinin bu topraklara ait savini düsunmelerinin bunda etkisi oldugunu saniyorum. James Churcwad birinci Dünya Savagi'nda ve sonrasi Hindistan'da görev almis bir aragtirmacidir. Tahsin Mayatepek'de atamiz tarafindan görevlendirilmis ve James Churcward'in Kitaplarin Türkçeye çevirmistir. Bu iki bilim adaminin torunlari daha sonra dedelerinin yarim kalan araştirmalarinin uzerine giderek #kayipkitamu 'yu arastirmaya başlarlar. Ancak arastirmalarin üzerinden geçen süre süre zarfında bir neticeye ulaşamayan araştirmacilara destek olan kurum yardimi kesmek üzeredir. Araştirmaci Mustafa Kemal bu projeyi sonlandirmak istemez ve Chris ile tartistiklari gece gökyüzünden inen bir isikla Mu kitasina yolculuk başlar. Yazarin güçlü anlatim dili ile sürükleyici kurgusu ve zengin karakterleri ile ilgi ekici bir okuma deneyimi. Kitapla ilgili tek kusur diyemeyecegim nokta Tarih ve mitoloji konularinda derin bilgiler içermesi. Bu da okurken öğrenmeye tesvik ediyor ki en sevdigim okuma türü. Kesinlikle okumanizi tavsiye ediyorum.
Elohim'in ÇocuklarıOrhan Bahtiyar · İnkılap Kitabevi · 202419 okunma