2024 24. kitabı
Olay İtalya'da geçer.  Maria ile visconti 3 yıldır nisanlidir. Fakat hovarda viskonti'nin evliliğe hic niyeti yoktur. Maria,  nişanlısının Angelina adli güzel bir çoban kizla ask yaşadığını duyar. Sihirbaz kocakarı sastimadan yardım ister. Sastima 3 yıllık ilişkinin, son 6 ayda biri tarafından bozulanayacagini söyleyerek,  böyle bir erkeğin senle evlilik fikri yok der. Maria, angelinanin ortadan kaldırılmasını büyücuden ister. Büyücü olayı öldürme olmadan, Angelina 'yi başka bir erkeğe aşık ederek çözmek ister. Pedro adli bir çobana angalina'yi öldürüp, kalbini yerse seytankaya magrasindaki tılsımlı hazinenin sahibi olacağını söyler. Pedro, angelina'yi ağaca bağlayıp öldürmek isterken kızın güzelliğine aşık olur, kızın altından daha değerli olduğuna kanaat getirip evlenmek ister. Kizda, mağara dolusu altına karşılık tercih edilince oda aşık olur . 1 günde tanısan Pedro ile Angelina birbirini sevdiğini söyleyince; visconti,  3 yıldır yolunu gözleyen maria 'dan ayaklarına kapanarak özür diler, derhal evlilik kararı alırlar. Büyücü olayları hurafeler ile değil gerçekler ile bu şekilde çözer.
Şeytankaya TılsımıAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,863 okunma