·240 syf.····Okunma: 20 Haziran 2024 23:30 Japon yazar Tanizaki’den okuduğum beşinci kitap ‘’Bataklık’’ oldu. Maalesef sevemedim bu romanını. Semerkant’tan sonra ikinci hayal kırıklığıydı. Aslında kitabın konusu oldukça heyecanlı olaylar üzerine kurulu: Aldatmalar, yalanlar, aşk üçgeni ve daha bir sürü gariplikler… Ayrıca işin içinde resim sanatı olması cezbedici… Yine de tüm bunlara rağmen aradığım heyecanı bulamadığım bir kitaptı Bataklık. Yazarın kalemini sevmeme rağmen romanın anlatımını yüzeysel ve sıkıcı buldum.
Tanizaki Japonya’nın en büyük yazarlarından biri olarak ilgi gören ve kalemini cesurca kullanmaktan çekinmeyen biri. 20. yüzyıla damgasını vurmuş eserlerinde işlediği konularla. Kadın-erkek ilişkilerini, saplantıları, erotizmi yansıtır romanlarına… Daha önceden okuduğum ‘’Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın’’, ‘’Naomi’’, ‘’Musaşi Lordu’nun Gizli Yaşamı’’ muhteşem kitaplardı. ‘’Gölgeye Övgü’’ adlı denemesini de severek okumuştum. Fakat ‘’Bataklık’’ beklentilerimin altında bir kitap oldu. Konusu nedeniyle önerebilirim fakat anlatımı yüzünden herkese tavsiye edebileceğimi sanmıyorum.