su

@smilings
2024 12. kitabı
Şiir Denizi 1 Sevdiğim yetmez mi mağrur olduğun Saadet bizi bekliyor hâlâ Benim kadar âşık mıydı Mecnun Senin kadar güzel miydi Leylâ Sevdiğim yetmez mi mağrur olduğun Gözümde değil, gözbebeklerimdesin Bakışlarınla dopdolu ruhum Ta canevimde yaşıyor sesin Seni seviyorum, seni istiyorum Gözümde değil, gözbebeklerimdesin Yokluğum da sensin, varlığım da sen Nurusun her gece rüyalarımın Çılgın bir rüzgârsın başımda esen Ey yeşil toprağı ilk baharımın Yokluğum da sensin, varlığım da sen Bütün bir ömürsün boylu boyunca Sen ki en güzel bir âna bedelsin Nasıl güzelse gül dalında gonca Ey! Yeşil gözlüm o kadar güzelsin Bütün bir ömürsün boylu boyunca Seninle ölmek bile tatlıdır Kirpikte gözyaşı gönülde gurur Istırap tatlıdır, çile tatlıdır Sevdiğim şair aşkı böyle olur Seninle ölmek bile tatlıdır Birçok şairin şiirini okumuş biri olarak zevkle okuduğum bir şiir kitabıydı. İçinde tüm hisleri bulabileceğiniz, insanlar ne çok ortak şey düşünmüş geçen tek şey zaman olmuş diyebileceğiniz harika bir eserdi. Şiir severleri ortak bir yerde buluşturacağına emin olduğum bir kitap. Keyifli okumalar.
Alıntı
Şiir Denizi 1Ümit Yaşar Oğuzcan · Everest Yayınları · 20073,318 okunma