Puan vermedi·304 syf.····Okunma: 20 Temmuz 2024 19:01 ilk olarak 2003'teki brezilya-türkiye maçında tanımıştım kendisini. ertesi sene fenere geleceği söylendi. kimi inandı kimi ise bu adam fenere gelmez asparagas haber diye geçiştirdi. o sene yani 2004 mayısının sonuna doğru babamla iddia girmiştik alexin fenere gelip gelmeyeceği hakkında. babam beşiktaşlı olduğu için benim de kendisi gibi olmamı istiyordu. eğer bu adam fenere gelmezse beşiktaşlı olacaksın, sergenin 10 numaralı formasını giyeceksin; eğer gelirse de istediğin 3 futbolcunun formasını alacam dedi. alex fenere geldi ve babam bana alexin, shevchenkonun ve ronaldinhonun formasını almıştı. zaman içinde taraftarın sevgilisi haline geldi. saha içi ve dışındaki tutumu, rakibe ve hakeme saygısı, camiaya bağlılığı onu bizden biri yapmıştı. gelişi ne kadar sevindirdiyse gidişi de o kadar üzdü beni. aykut kocaman ile arasındaki anlaşmazlık artık kavgaya dönüşmüş, bütün ülke alex-aykut çekişmesini konuşur olmuştu. tabi ki alexin bu yolda yaptığı hatalar var ancak ey aykut kocaman... bunca şeye gerek var mıydı.. fenerbahçe hatta ülke tarihinin taraflı tarafsız en sevilen futbolcularından birini böyle koparmaya değdi mi.. sen bizzat bu şekilde zamanında fenerbahçeden yaka paça gönderilmedin mi.. alexi en iyi anlayacak kişi sen değil misin Allah aşkına.. türkiyede kalsaydı fenerbahçenin bir şampiyonluğu daha olabilirdi.. ama yazık oldu.. gittiği günü hiç unutmam, lisenin ilk günleriydi.. alexin ayrılık haberini televizyonda görünce nasıl gözlerimin dolduğunu bugün bile hatırlarım.. aradan 12 seneden fazla süre geçti. alex hala benim kaptanım ve benim için bir idol.. :)