Amin Maalouf bu kitabında toplumsal yaşamda karşılaşılan önemli sorunlardan bir tanesini irdeliyor. Kimlikler sorununu yeri geldiği zaman milliyet yeri geldiği zaman kültürel farklılık ve yeri geldiği zaman dini farklılıklar olduğunu vurguluyor. Günümüze kadar olan çatışmaların önemli konularından bir tanesinin kimlikler olduğunu vurguluyor. Kimliklerin toplumlar için bir kaynaşma ve güç olması gerekirken kimliklerin yok edilmeye çalışıldığı ve yeri geldiği zaman herkesin bir şekilde kendini dışlanmış hissedebileceğini vurguluyor. Kitabının bir yerinde doğudaki insanlar güç sahibi batı diye tarif ettiği şey Fransa'daki insanlar ise Amerika diye güç sahibi olarak söylemekte Amerika'da ise bu güç sahiplerinin çok daha farklı merkezler olduğunu vurgulayabilmektedir. Günümüzde önemli sorunlardan bir tanesi de yer değiştirmek zorunda kalan toplumlar yani mülteciler şu an Türkiye'de çıkan tartışmalardan bir tanesi de mülteci sorunudur. Bu kitabın mülteci sorununun tartışıldığı belki de dünya savaşlarından üçüncüsünün çıkma ihtimallerinden birinin sebebi olan mülteciler ve mülteci sorunu eskiden beri vardır. Sanırım bundan sonra da çok önemli bir sorun olarak kalmaya devam edecektir. Ben kitabı beğendim genel olarak Amin Maalouf güzel bir kompozisyon oluşturmaktadır. Bu arada Amin Maalouf arap bir hristiyan olduğunu da kendisi vurguluyor.