Türkiye'de gastronomi alanında ilk eser olan #buzdolabıvatandaşları ile çok sevilen yazarımız. #emretimur ikinci kitabı
#körelmişbıçaklar ile gastronomiye bakış açımızı değiştirmemizi sağlıyor .
Öncelikle; gostro"mide" , nomia "kural" kelimelerinin birleşiminden oluşan gastronomi'nin yemek yapmaktan ziyade yemeği anlamak olduğunu vurgulayan yazarımız kendi tanımını yapıyor .
Gastronomi ;doyarken ve doyururken gıdayı korumaktır diyor ve bizlere beş güzel hikaye sunuyor .
Körelmiş Bıçaklar
Damak Tımarhanesi
Epikür'un Sofrası
Şef Bıçağının Kanlı Günü
Aç Bebek
İlk hikayede, yeni bıçakların gelmesiyle değerini kaybeden körelmiş bıçakların hissettiklerini onların ağzından okuyoruz .
Yaşlanıp bir köşeye çekilen ,değer görmeyen insanlar gibi
İkinci hikayemizde yıldızlarını kaybetmiş bir şef'in psikolojisini okuyoruz Kendine yakın olanla öyle bir yüzleşme yaşıyor ki şefliğe ilk başladığndan itibaren kaybettiği hazlar teker teker önümüze seriliyor .
Epikür'ün sofrasında, Sakallı adam'in anlattığı limonun acı tadı oldukça etkileyiciydi .
Şef bıçağının kanlı gününü hiç sormayın okuyun derim .
Aç bebek hikayesinde ise anne karnındaki bebeğin açgözlü ve oburluğu , özellikle anneleri çok düşündürecek .
Ben yazarımızın çıkan iki kitabını okuduktan sonra yemek için kullanılan her şeye farklı bir gözle bakmaya başladım. Gıda konusunda es geçtiğimiz herşey önümüze öyle bir sunumla geliyor ki _nasıl düşünemedim ? diye kendinizi sorguluyorsunuz .
Bir domatese ,bıçağa,masaya ,tabağa farklı gözle bakacağiniz bu harika kitapları ben çok sevdim ,sizlere de kesinlikle tavsiyemdir .Keyifli okumalar .