Sputnik Sevgilim
2024 31. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2024 22:54
Sputnik; Sovyetler Birliği’nin 1957’de uzaya gönderdiği ilk yapay uydunun ismi. İngilizce anlamı ise “Yol Arkadaşı” Kitabımızda üç karakterden oluşan bir aşk hikayesi mevcut. Kitapta gerçek manada bir yol arkadaşlığı hissiyatını yakalayamadım malesef. İlk yarıda yazarlığa gönül vermiş Sumire’nin kendinden yaşça büyük bir kadın olan Myu’ya duyduğu ilgi ve Sumire’ye aşık bir öğretmenin duygu sarmalı anlatılmakta. Karakterlerin kendine has yalnızlıkları, pişmanlıkları, duyguları var. Anlatılanlar Japonya’da başlar ve Sumire ile Myu’nun tatili için Yunanistan’a uzanır. Yunanistan’da geçen anlarda Türkiye cümlelerin içinde çok da hoşa gitmeyecek şekilde ifadelerde bulunulmakta. Kitabın japonya da ki başlangıcı ve Sumire ve Myu’nun Yunanistan tatili sırasında Sumire’nin birden ortadan kayboluşuna dair tasvirler gerçekdışı unsurlar sürrealist akıma uygun kurgular heyecanlı ve akıcıydı ancak ikinci yarıda ki sona bağlama ve son çok hoşuma gitmedi. Sanki kitap yarıda kalmış gibi hissettim.. İyi okumalar dilerim. Sputnik Sevgilim
Sputnik SevgilimHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20167,2bin okunma