2024 6. kitabı
Okunma: 07 Mart 2024 09:56
Okuma sürecimde belirli aralıklarla Türk Edebiyatı okumayı kendime ilke edinmiştim. Daha önce adını hiç duymadığım eserleri ise bu ilke nedeniyle edinmeye gayret ederdim. Zamanla bu ilke benim için vazgeçilmez hale geldi ve bu nevi eserler gördüğümde heyecanlanmaya ve mutlaka o eseri okumak zorunda hissetmeye başladım. Bilinçli olarak kendimi yönlendirdiğim bu süreç benim için keyifli bir hal almaya başladı. Bir kitabevine girdiğimde artık özellikle Türk Edebiyatı bölümüne uğrar oldum. Kuşdili’nde de yukarıda bahsettiğim süreç ile kitaplığımda yerini bulmuştu. Bazen hiç bilmediğim, yaşamadığım bir döneme duyduğum merak ve garip de olsa özlem beni kitaplara yönlendiriyor. İşte kısacık anlatımıyla Kuşdili’nde sizi o geçmişe götürüyor. Eser bizlere, bireyin kendi hayatını temelinden sarsacak nitelikteki kararlarının aslında birden fazla kişiyi etkileyebileceğini anlatıyor. Bu anlatımı sırasında ise yazar tutkuların gölgesinde verilen kararların, kişiyi doğru yoldan nasıl ayırdığını gözler önüne seriyor. Bana kalırsa ana tema da tam olarak bu. Hayatı başkaları yokmuş gibi yaşamak kadar tehlikeli bir şey var mıdır acaba? Göreceli kavramlar olarak doğru ve yanlışı tanımlamak zor olsa da aklı kullanarak karar verebilmek ve bu doğrultuda yaşamak anlamlı yaşamaya eşdeğer olsa gerek. Bu kısacık eserden bu denli anlamlar çıkarabildiysek ne mutlu bizlere, ne mutlu edebiyatımıza. Keyifli okumalar dilerim.
Kuşdili'ndeMehmet Celal · İş Bankası Kültür Yayınları · 2021522 okunma