"Ruhu bile iki cihanı terk etmişti. Ortada bir yerlerde kayıp bir ruh gibi yıllardır dolanıyordu. Yer ağladı kırk dört can aldığına, gök ağladığı yerden aldığı kan kırmızı rengi yansıttığına..."
"Acı, bir kadının gözyaşlarını elinden aldı. Leyla acısı alınmış, açık yaralarla yaşıyordu. Tam kırk beş tane cesedi vardı. Biri hâlâ nefes alıyordu."
"Seni sevmek , yeşil gözlerine bakmak , tüm Mardin'i yeşile bulamak gibi Leyla... Sana bakınca her yeri sen gibi görüyorum. "
Herkese Merhaba
Kalemini sevdiğim yazarların tüm kitaplarını elimden geldiğince okumaya çalışırım. Canım yazarım yine şaşırtmadı, yazdığı kitaplarını çok severek okusam da bu kitap diğerlerinden daha etkileyiciydi. Okurken insanı duygudan duyguya sürükleyen , bazı yerlerde empati yaparken acıyı iliklerinize kadar hissetmenizi saglayacak muhteşem bir kurguydu. Kurgu dediğime bakmayın olayın başlangıcı yıllar geçse de izleri geçmeyecek bir katliamla başlıyor. O yıllarda olayı haberlerde izlerken kanımın dondugunu hissettim . Bir gecede 44 can birden gitti ama katiller namus davası deyip olayı geçiştirdiler. Ne olursa olsun olan giden 44 cana ve arkasında bıraktıklarına oldu. Çok şükür ilahi adalet onların cezasını vakti geldiğinde verecek.
Yıl 2009 Mardin
Leyla 16 yaşında ve karşı konağın oğlunu sevmektedir ve abisinin nişan gecesi elbisesini göstermek için çıktığı bahçede silah seslerini duyar ve kardeşi Rosa'ya sarılır. Silahlar sustuğunda eve girdiklerinde 44 canın vurulduğunu görürler. Olaydan sonra halaları kızları Almanya'ya götürür.
Yıl 2022
Aradan geçen 13 yılda kızların kendini toparlamış , Leyla doçent , Rosa Matematik öğretmeni olmuştur. Halalarının vefat etmesiyle kızlar doğdukları topraklara dönme kararı alırlar.
Yıllar önce yaşanan acılar
Leyla'yı öyle bir keskinlestirdi ki merhamet duygusunu benliğinden çıkardı. Bu keskinlik yeri geldi kendi canını yaktı yeri geldi sevdiğinin.
Peşlerini bırakmayan hırs sahipleri Leyla'nın öfkesini çok iyi bileledi ve soyadları Alpagun'un hakkını layıkıyla verdi.
Ve Duman katliam gecesi acı yaşayanlardan biri olsa da Leyla'yi sevmekten hiç vazgeçmedi. Duman, ne güzel sevdin be adam
Kitap hakkında ne yazsam az kalır. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
*Alpagun :tek başına düşmana saldıran yiğit