Duman İzi

Temmuz 2023
Otantik Kitap

2023 53. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2023 02:11
Acısı alınmış, açık yaralarla yaşayan Leyla.. Annesini öldürmüş,kocam bir aileyi yok etmiş,oğlunu sevdiği kadından ayırmak ile kalmamış,sevdiği kadını paramparça etmiş babanın oğlu Duman... Bir gece de 45 kişinin ölümü ile koskoca bir sülale yok olmuş sadece 2 kız kardeş hayatta kalmıştır.Leyla ile Duman birbirinden ayrı düşse de Leylanin memlekete dönmesi düştükleri çukurdan çıkmak için bir fırsattır.Bunu da yanlizca sevgi başarabilir diyen Duman tüm seslere,zorluklara rağmen vazgeçemeye hiç niyeti yoktur. Yıllarca Leyla dönene kadar yaptıkları her şeyi yapmayı bırakmış anıları olan şeyler anlamını yitirmiş sevdiği kadını tekrar kazanmak geçmişe sünger çekmek hiç bu kadar zor olmamıştı.Birbirlerine bakarken gözlerindeki #öfke ,#acı ,#özlem.,#aşk ortalığı toza #Duman a katmaya hazırdır.Sevilmedigini düşünen insan yüreğini parçalar da ellerini de parçalar mi?#Mardin in annesiz,babasiz kalmış 5 çocuğa kucak açtığı gibi sevgiye aç, kaybetme korkusunu sonuna kadar yaşamış duyguları darmaduman olmuş.Sevildiklerine inanmakta zorlandiklari gibi daha fazla sevgi görmeyi beklediler.Kayıpların yeri kapanmaz lakin hayat devam ediyor.Roza'nin dediği gibi hiç bir şey onların suçu değildir.Katliam gecesinde kulakları yirtarcagina atılan kahkaha gün gelip ortaya çıktığında kahkahanın sahibi de paramparça olacaktır.Hayat o kadar kısa olunca kaybedilen 13 yıl depresyona giren genç insanların yaşama tutunmak ve kariyer sahibi olmaları hiç bu kadar zor olmamıştı. Bana ne mi öğretti açgözlü olma,hiçbir şey bir candan kıymetli değildir.Atılan adımlar sadece sevdiklerimizi kaybetmemizi veya kazanmamızı sağlamayacagi gibi çevremizdeki her şeyi etkileyebilir.Beklemek acı ekmek olsa da sonunda güzellikler varsa beklemeye değer. Akıcı o kadar akıcı ki 25 saatte 1.5 yıl da yazılan bir kitabı
2023 Okuma Raporları
Puan vermedi·396 syf.·
2023 238. kitabı
Türk yazarlardan yüzüm pek gülmeyince bunda da pek gülmez diye düşünüyordum ama son okuduklarıma göre gayet güzeldi. Duman’nın vazgeçmeyişi ve çabalaması çok güzeldi. Leyla karalteri ise kitabın başında darklı kitabın ortasında ve sonunda çok çok daha farklı oldu. Ortalarda takındığı tavır ve sözleri çok sinir bozucuydu ama sondaki davranışları da fantastik sayılabilecek davranışlardı. Yan karakterler güzeldi ve dialogları güzel bir hava katmıştı. Birde wattpad yazarlardan yana yüzüm çok gülmediği için 0 beklentiyle okuduğumdan olsa gerek beğendim diyebilirim.
1000k
2023 2. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2023 16:13
#DUMANİZİ /#PAYELLL Merhabalar kitap dostlarım Yeni bir kitapla daha karşınızdayım.  Uzun zamandır beklediğim bir kitaptı ve hemen okumaya başladım. Bu arada söyleyeyim yazarımızın kalemi bu kitapda daha bir güzelleşmiş. Olaylar kurgusunu öyle bir yazmış ki ilk sayfalarda sizi içine çekiyor ve kafanızda milyon sorular oluşuyor .Okurken kim , ne  olabilir diye fikir yürütüyorsunuz.Açıkcası benimde tahminlerim oldu .Ama onu burada söylemeyeceğim O heyecanı sizde yaşayın.  Güçlü kadın karakterleri her zaman sevmişimdir. Burada da Leyla töreye boyun eğmiyor. Dumanda  Gecem dediği kadına  sımsıkı sarılıyor her ne olursa, onun yanında oluyor . Toplumumuzun kanayan bir yarası olan Töre  her zaman bir sorun olmuştur. Nice gençler, yaşlılar, aileler törelere mecbur bırakılmıştır. Yapmazlarsa da sonu ne yazık ki  ölüm  olmuştur. Yazarımızda konuyu çok güzel  aktarmış . _____Konusuna gelince ; Leyla bir gecede 44 canını toprağa vermişti. Daha 16 yaşındaydı. Ailesinden geriye sadece kız kardeşi kalmıştı. Halası, iki kardeşi de alıp  arkasına hiç  bakmadan onları korumak için  Almanya ya götürür. Ama ne var ki ,arkada  gözü yaşlı bir kişiyi de bırakmıştır. Duman.. karşı konakta penceresinden aşkla baktığı adam .O gece Leyla,  kardeşini de yanına alıp Duman 'la buluşmasaydı. Iki kardeş te ölmüş olacaklardı. _____ Aradan onüç  yıl  geçer Halası Zehra onları iyi yetiştirmiştir. Her iki kardeş te okumuş Leyla Doktor, Roza da  öğretmen olmuştur.Leyla kariyerinin zirvesindedir. yakında  profesör çıkacaktır. Ama ne var ki hayat onlara yeni bir  yön çizmiştir  Halasının tek   isteğini yerine getirmenin zaman gelmiştir. O   öldükten sonra Mardin'e döneceklerdi. Onlar için  çok zor bir istekti bu. Cenazeyi Mardin'e getirdiklerinde onları dayısı karşıladı. Alpagun soyunda sadece iki kardeş
2023 27. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku Leyla, Duman'a aşk, Duman Leyla'ya İS oldu. Onların kaderleri o kanlı gecede değişti. Daldan düşen yaprak misali rüzgar, iki seven kalbi farklı yönlere savurdu. Ama bir gerçek vardı. Kaderde yaşanması gereken ne varsa yaşanacaktı. Leyla ve Duman için esas sınav 13 sene sonra başlayacaktı. . Konusu beni fena çarptı. Sevgili payelll Zeynep yazdıkların beni tekrardan o yıllara götürdü. Mardin katliamı... O yıllar oradaydım. Duyduklarım ve yaşanılanlar...Okurken bile kahroldum. O siren seslerini, o geceyi, o havayı, sonradan gördüğüm o korkunç görüntüyü unutmam mümkün değil. Ne kadar emek vererek yazdığın bariz ortada. Seni can-ı yürekten kutluyorum. Gerçekleri bilmesem inanmam mümkün değildi. Ama ne yazık ki acımasız gerçekler yüzüme tokat gibi çarptı. @kitap_kolik_bir_kadn Şengül kendinde olmadığını biliyorum ki keza aynı durumdayım. Gerçekleri bilerek okumak bizi fazlasıyla etkiledi.Ama güzel bir sohbet oldu. Konu gerçek ama tabi ki kurgusu farklı. Elimden bırakamadığım ve 24 saat dolmadan bitirdiğim kitaplardan biri oldu. Leyla...Seni başımın üstünde taşısam yeri var. Ayşem ve Leyla artık kankalarım oldular.Yalnız sen Ayşem'i de solladın be kadın. Bir şey olacağını kesinlikle tahmin ettim. Derler ya yavaş atın tekmesi ağır olur. Leyla sen tozu dumana kattın. Evet iki Duman'ı da birbirine kattı.Hele ki bir bölüm okudum. Gözümde şimşekler çaktı. Ellerine sağlık.Güçlünün güçlüsü kadınları okumayı seviyorum. Leyla için ne desem az kalır. Sayfalarca yazarım Leyla'yı... Duman... Çok güzel sevdin be adamım. Senin içindeki sevginin boyutunu ölçmem imkansız. Öyle ki yaptıklarını düşününce, seni sevmeyen ölsün diyesim geldi. Gözüm Aslı'yı aradı.Ama sağolsun Roza burada ipi göğüsledi. Polat ile güzel bir ikili oldular. Sevdim. Kitap için denecek çok şey
Aşk
2023 6. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2023 20:03
Bugün sizlere sevgili payelll Duman izi kitabın yorumuyla geldim benim için yeri hep ayrı ne yazsa okurum bütün kitaplarını okudum her yaş grubunun okuyacağı kitap. Leyla acısı alınmış, açık yaralarla yaşıyordu. Tam kırk beş tane cesedi vardı. Biri hala nefes alıyordu. Leyla Roza iki kardeş Tüm hayatlarını alt üst eden o geceden sonra tam on üç yıl geçmesi zor binlerce gün dinmeyen acı. Anne Baba Abi Kardeşlerin bütün ailesinin acısı dinmek bilmiyordu. Halası Zehra hanım kaybından sonra. karanlık günlerin ışığıydı halası Dünyada birbirleriden başka güvenecek kimseleri yoktu. Duman sevdiği kadının acısı 13 yıl boyunca vazgeçmeyip Savaşmaya hazırdı seneler çok şey götürdü bir Leyla'yı silemedi. Aşk ,ölüm önüne geçen tek duygu. Leyla'nın doğduğu topraklara dönmesiyle.yarım kalmış bir sevdanın külleri doğmaya başlar. Leyla .Ya yanında kalıp savaşacak ya da ortalığı toza dumana katacaktı. dedesi eşkiya Şehmus onun torunu olduğunu kanıtlar. Mardin'de Alpagun Aşiretinin Hanımağası Leyla ve Roza mücadeleci güçlü kadınlar okumaktan çok keyif alıyorum . Roza ve Polat favori çiftim ikisinin atışması aşklari birbirileriyle çatışmaları çok keyifliydi.
2023 16. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2023 11:05
Merhabalarrrr Çok sevdiğim yazarın yep yeni kitabından bahsetmek istiyorum bugün sizlere her kitabı birbirinden güzel ne yazsa okurum dediğim sevgili payelll 'in #dumanizi kitabı. Kitabımız geçmiş ve günümüz arasında ilerliyor, kurgu, olaylar nasıl çözümlenecek neler olacak heyecanı ile okudum.. Zaten yazarın kalemi çok akıcı ee bir de kurgu da çok güzel olunca elimden bırakmadan okudum diyebilirim.. Güçlü kadın, aşkı ve aile bağlarını sonuna kadar hissedeceğiniz bir kitap #dumanizi. Sizlerde bu tarz kitapları seviyorsanız mutlaka okuyun derim, ben çok severek okudum.. #konusu Bir gece Leyla sevdiği çocuk, Duman ile buluşmak için kardeşi Roza ile konaktan çıkar.. Şayet o konaktan çıkmamış olsalardı o gece ki vahşete canlı tanıklık edip belki de hayatta olmayacaklardı.. Henüz 16 yaşında olan Leyla ve kız kardeşi bir gece de evsiz, yurtsuz ve ailesiz kalmıştı.. Kızları toparlamak kolay olmadığı için halası onları Almanya'ya götürür. Ve onları çok güzel yetiştir , büyütür.. Leyla doktor, Roza öğretmen olmuştur.. Ve halalarının tek bir isteği vardır kendisi öldüğünde kızların Mardine geri dönmeleri.. Kızlar on üç sene sonra Mardin'e dönmüşlerdir ve kendilerine orada yeni bir hayat kuracaklardır.. Ailelerinden kalan topraklarla her ne kadar dayısı ilgilense de artık sahip çıkmaları gerekmekte ve bu sayede gizlide kalmış bir çok sır açığa çıkacaktır. Peki ya Duman geçen onca seneye rağmen Leyla'yı unutmuş mudur? Leyla, çok sevdiği Duman'ı görünce neler hissedecek? O gece gerçekleşen katliam'ın asıl sebebi neydi? İki aşiret arasında ne gibi bir husumet vardı? Her karakteriyle, hikayesiyle, harika bir kitap okudum.. Konusundan, karakterlerden çok daha fazla bahsetmek istesem de yorumumu burda sonlandırıyorum.. Ama siz listenize eklemeyi unutmayın..
2023 36. kitabı
Payelll in kalemini zaten biliyorum. Tüm kitapları güzel ama bu başka güzel olmuş. Karakterlerin duruşları olay örgüsü beni çok etkiledi. Kitabın neredeyse her sayfasında içim ürperdi. Kalbinize ruhunuza dokunan bir kitap arıyorsanız tavsiyemdir. Elinizden bırakamayacaksınız.
2023 32. kitabı
Sevgili @cicekkizlarokuyor grubumuz ile yine harika bir @payelll_ #Dumanizi okuması gerçekleştirdik. Henüz 16 yaşındaydı leyla 44 kişinin ölümü ile sonuçlanan bir vahşeti yaşadığında 44 ceseti toprağa gömerken 45. Kalbinin en derinlerine gömdü hayallerinide sevdikleri ile birlikte kaybeden Leyla geriye kalan son can yoldaşı dayanağı kız kardeşi ile halası Zehra'nın onları almanyaya götürmesi ile devam ettiler yarım kalmış en çok da sevgiyi merhameti kaybettikleri hayatlarına o artık bir doktor kardeşi Roza ise bir öğretmendi. Duman onu gördüğünde 15 yaşındaydı leylası üstelik tüm hayatını ona adaması çok kısa bir zamana aitti o büyük vahşetin kurbanlarından bir diğeri idi zalim babası hem annesini hem leylasını aldı elinden leyla gitti duman bitti geriye sadece is kaldı. Halasının ölümü ile 13 yıl sonra döndü Leyla doğduğu umutlarını hayallerini sevdiklerini gömdüğü topraklara üstelik 13 yıldır bitmeyen bir umutla onu bekleyen dumandan habesizdi. Şimdi yüzleşme zamanıydı gecmişin sırları geleceğin planları ve bir aşkın yeniden varoluş savaşıydı bu Duman'ın kalp yarasına Leyla'nın acımasız yaralı kalbinin savaşı . "Söylesene, beni sevmek nasıl bir his ? Seni Sevmek, yeşil gözlerine bakmak , tüm Mardin'i yeşile bulamak gibi Leyla.. Sana bakınca her yeri sen gibi görüyorum. " İtiraf edeceğim, saçlarına düşen aklar bile sana yakışıyor, karizman Mardin kadar havalı ."
2023 139. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2023 23:56
#dumanizi PAYELLL İnsan bir kere aşık olduğu insana bir daha aşık olabilir mi sizce? Leylasını bulduğunda Mecnun yine Mecnun olurmu? Öyle bir hikayeydi Leyla ile Duman’nın hikayesi. Geçmişin acısından kopup yine sindi yüreklerine o sevdaları. O karanlığın ortasında hasret yaşadıkları geceye kavuşmak nasıl hissettirdi varın görün öyleyse.. Bir gecede tüm hayatları değişen, tüm sevdiklerini, tam 45 kişiyi toprağın altına gömen Alpagun kardeşler. Daha küçücük birer genç kızken toprağa koyduğu sevdikleriyle kendi ruhlarını da gömmüşlerdi Leyla ve Roza. Yaşamak bir zorunluluk haline gelmişti belki de onlar için. Halaları o katliam gecesinden sonra kızları alıp Almanya’ya götürmüştü. Tam on üç yıl dile kolay her günlerini o acıyla yaşamış hiç dinmeyen bir sancıyla devam etmişlerdi yollarına. En büyük destekçileri ise halaları Zehra olmuştu. Taki onunda bu dünyadan göçüp gitme vakti gelene kadar. Kızlar halalarının kaybıyla bir kere daha kimsesiz kalmış gibi hissettiler. Fakat bunca yılın acısını halalarının vasiyetiyle Mardin’e dönerek dindirme ümidindeler. Aşiretten geriye sadece Leyla ve Roza kalmış hanımağalıklarıyla bütün mal varlığıda onların olmuştu tabi. Mardin’nin hatrı sayılır zenginlerinden ve sözünün geçtiği eşkiya dedelerinden hem namı hemde serveti kalmıştı kızlara. Birde geçmişin aralayamadığı saklı kalmış gerçekler..Ama geriye dönüp geldiklerinde koca konakta bir başlarına kaldıklarında o sessizlik kimsesizlik varken onca mal mülk neye yararki. Acı dolu geçmişlerinde birde aşk yarası bırakmıştı Leyla. Konağa adımını attığında on üç senedir unutamadığı sevdası yine aklına düşmüştü acısıyla. 45 kişinin kaybına sebep olan adamın oğluydu sevdalısı Duman. Onca acının, kederin sahibinin oğluna nasıl sevdam desindi tekrar. Ama aşk yıllara meydan okurcasına
2024 98. kitabı
"Ruhu bile iki cihanı terk etmişti. Ortada bir yerlerde kayıp bir ruh gibi yıllardır dolanıyordu. Yer ağladı kırk dört can aldığına, gök ağladığı yerden aldığı kan kırmızı rengi yansıttığına..." "Acı, bir kadının gözyaşlarını elinden aldı. Leyla acısı alınmış, açık yaralarla yaşıyordu. Tam kırk beş tane cesedi vardı. Biri hâlâ nefes alıyordu." "Seni sevmek , yeşil gözlerine bakmak , tüm Mardin'i yeşile bulamak gibi Leyla... Sana bakınca her yeri sen gibi görüyorum. " Herkese Merhaba Kalemini sevdiğim yazarların tüm kitaplarını elimden geldiğince okumaya çalışırım. Canım yazarım yine şaşırtmadı, yazdığı kitaplarını çok severek okusam da bu kitap diğerlerinden daha etkileyiciydi. Okurken insanı duygudan duyguya sürükleyen , bazı yerlerde empati yaparken acıyı iliklerinize kadar hissetmenizi saglayacak muhteşem bir kurguydu. Kurgu dediğime bakmayın olayın başlangıcı yıllar geçse de izleri geçmeyecek bir katliamla başlıyor. O yıllarda olayı haberlerde izlerken kanımın dondugunu hissettim . Bir gecede 44 can birden gitti ama katiller namus davası deyip olayı geçiştirdiler. Ne olursa olsun olan giden 44 cana ve arkasında bıraktıklarına oldu. Çok şükür ilahi adalet onların cezasını vakti geldiğinde verecek. Yıl 2009 Mardin Leyla 16 yaşında ve karşı konağın oğlunu sevmektedir ve abisinin nişan gecesi elbisesini göstermek için çıktığı bahçede silah seslerini duyar ve kardeşi Rosa'ya sarılır. Silahlar sustuğunda eve girdiklerinde 44 canın vurulduğunu görürler. Olaydan sonra halaları kızları Almanya'ya götürür. Yıl 2022 Aradan geçen 13 yılda kızların kendini toparlamış , Leyla doçent , Rosa Matematik öğretmeni olmuştur. Halalarının vefat etmesiyle kızlar doğdukları topraklara dönme kararı alırlar. Yıllar önce yaşanan acılar Leyla'yı öyle bir keskinlestirdi ki merhamet

PayelllYazar · 4 kitap
Mahlas adıyla Yazar Payelll asıl adıyla İfakat Temur 14 Haziran 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Çocukluk çağlarında okuduğu bir romandan etkilenip on altı yaşında yazmaya başlamıştır. Okumak bu kadar güzelse yazmak kim bilir neler hissettirir düşüncesiyle ilk hikâyesini on yedi yaşında bitirmiştir. Evli ve üç çocuk annesi olan Payelll ilk kitabı Gidemezsin'i 2020 senesinde Parola Yayınları aracılığıyla okurlarıyla buluşturmuştur. Yazmanın okumaktan daha büyük bir özgürlük olduğunu savunan yazarımızın, Romantik-Komedi, Dram-Genel Kurgu ve Fantastik dallarında yazılmış çeşitli romanları bulunmaktadır.