Payelll
2025
Parola Yayınları

2026 17. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2026 23:14
Payellin nerdeyse bütün kitaplarini okudum konusu biraz değişik geldi ama güzeldi su gibi gitti diyebilirim dili gayet akıcı kimi zaman okurken kahkaha bile attım okumaya değer bir kitap
2026 58. kitabı
EZELEBET Merhabaalar, uzun süre yollarını gözlediğim bir kitap ile geldim. Sevilen bir kitap olduğu için radarıma girmesi kaçınılmazdı tabi ki… Ezel’in markette Talya’ya tıpatıp benzeyen Helen’i görmesiyle başlayan olaylar, aralarındaki bağın sıradan olmadığını ortaya çıkarır. Talya’nın kanser olduğunu ve ilik nakline ihtiyaç duyduğunu öğrenmemizle birlikte, Helen’in olası kardeşliği hem umut hem de ağır bir fedakarlık hikayesine dönüşür. Payelll’in ben genel olarak kalemini seviyorum. Özellikle tek kitaplık kurgular yazması hoşuma gidiyor. Tek kitap ihtiyacımı karşılayan bir yazar. Kalemini sevdiğim için de kitaplar akıp gidiyor. Ayrıca genelde kitabın sonları hep benim sevdiğim tarz bittiği için ayrıca seviyorum. Helenciğim, neler yaşamış böyle? Tek başına mücadele etmeye çalışırken düşünsenize ikiziniz olduğunu öğreniyorsunuz dahası ikiziniz hasta… Resmen kıza bir anda travma yüklemesi oldu. Tabi aşkın o tatlı kollarına düşmesini saymıyorum. O kitabın en güzel kısımlarından bir tanesi. Ezelciğim, biraz fevri ama bir o kadar aşık bir kekti benim için. Bazı yerlerde kafamı karıştırmayı başardı. Özellikle en güldüğüm satırlar Ezel ve Helen’in kavga kısımlarıydı. Birbirlerinden hoşlanmaya başladılar ama didişmeden de geri kalamıyorlar, çok severim böyle çiftleri. Helen’in ikizi Talya’ya da değinmek istiyorum. Talya karakterine üzüldüğüm kısımlar oldu, beni gerçekten duygusal açıdan yakalayan bir karakter oldu diyebilirim. Bence Helen ve Talya kardeşler bahtsız doğmuş, bu kadarı da olmaz dediğim yerde Talya’nın başına neler geldi neler…
2025 181. kitabı
Merhaba kitap dostlarım, bugün sizlere canım yazarım Payell’in EzelEbed kitabıyla geldim. Duygusu, kurgusu ve bıraktığı iz uzun süre kalpte kalan bir hikâye… Ezel ve Talya hastaneden dönerken olaylar başlar. Talya’nın aniden fenalaşmasıyla Ezel su almak için bir markete girer ve içeride Talya’ya birebir benzeyen Helen’i görür. İlk bakışta sıradan gibi duran bu karşılaşma, aslında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının habercisidir. Ezel’in anlattıkları Talya’nın merakını uyandırır. Marketin içine girip Helen’i gördüğünde , bu benzerliğin tesadüf olmadığını hisseder.Talya, Ezel’den her şeyin araştırılmasını ister. Böylece saklanan gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar; çünkü hiçbir şey sonsuza kadar gizli kalmaz. Bir gece vakti Ezel ve Talya, Helen’in karşısına çıkarak kardeş olabilecekleri ihtimalini onunla paylaşırlar. Araştırmalar derinleşir. Talya, hastalığını anlatır; kanser olduğunu ve ilik nakli olması gerektiğini söyler. Eğer kardeş çıkarlarsa, Helen’den ilik vermesini isterler. Talya, eşini kaybettikten sonra hasta olduğunu öğrenmiştir. Tedavi için yurt dışına gitmek zorunda kalması hikâyenin duygusal yükünü daha da artırır. Sonuç belirsizdir. Kızının hem annesiz hem babasız kalma ihtimali Talya’yı çok zor bir karar almaya iter. Yokluğunda onun yerine geçmesini Helen’den ister. Bu karar hem zorlayıcı hem de yürek burkan bir fedakârlıktır. Yapılan testler sonucunda Helen ve Talya’nın ikiz olduğu ortaya çıkar. Aynı zamanda Helen’in iliğinin Talya’ya uyduğu da öğrenilir. Talya tedavi için yurt dışına gider; ilik nakli gerçekleşir ve Helen iliğini verir. Ezel bu süreçte hep yanlarındadır. Her şey sorunsuz ilerler ve Talya’nın tedavisi devam eder. Bir süre sonra Helen ve Ezel Türkiye’ye döner. Helen, Talya’nın yokluğunda onun yerine geçer. Başlarda zorlanır
2026 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2026 20:44
Son zamanlarda okuduğum en sıkıcı Payelll kitabıydı. Helen'e ısınamayan bir benim galiba. Ezel ne derse desin kitap sonuna kadar Helen'e olan aşkında hep Talya'ya bu kadar benzemese yine de bu kadar çabuk aşık olur mu sorusu kaldı. Beni sarmadı kitap
2026 18. kitabı
Merhaba kitap dostları çok beğendiğim bir kitap yorumu ile sizlerleyim Kitabımız, hastalığı sebebiyle çaresiz hisseden ve kızı için çözüm arayan Talya'nın kadersel bir karşılaşma sonucu ikizini bulup yer değiştirmesi ile başlıyor. Bu yer değişimi sonrası taban tabana zıt olan ikizlerden Helen için zorlu görev başlar. Talya'nın hayatına yaşamına ve dünyasına uyum sağlamalı, kendi karakterini şimdilik gizlemeli ve herkesi inandırmalıdır. Başta her şey kolay ve iyi giderken işin içine aşkın girmesi ve Helen'in karakterinin ortaya çıkması ile planlar alt üst olur ve bize de harika bir aşkı okumak, ne olacak şimdi sorularının cevaplarını aramak düşer. Karakterler açısından kalabalık ama buna rağmen gayet akıcı bir kitaptı. E yazarımızın kalemini zaten anlatmama gerek yok artık biliyoruz. Ben çiftlerin enerjisini sevdim, her çift karakterine göre gayet iyi yansımıştı. Zaman zaman şaşırdım, yok artık dediğim yerler oldu ve olayların bağlanışı beni epeyce şaşırttı. Yazar bize insanların her yüzü olabileceğini, isterse kişinin değişebileceğini çok güzel göstermişti. Karakterin bambaşka bir şey olduğunu, bazen dışarıdan bir gözün farkındalığımızı arttırdığını, konuşmanın birçok sorunu çözebileceğini, ve önyargıların insana büyük engel olduğunu göstermişti. Ben kitabı sevdim, olaylar çok iyi kitap akıcı her zaman emin olduğumuz Payelll kalemiydi. Tavsiye ederim okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar Payelll
Puan vermedi
Herkese Merhaba... Bu gün sizlere Ezelebet kitabı ile geldim. Kalemini ve kurgularını çok sevdiğim Payell'in son kitabı yine beni kendine aşık etti. Hem hiç bitmesin istediğim hem de nasıl bittiğini anlayamadığım bir okuma gerçekleştirdim. Kitaba sadece bir aşk romanı olarak bakmak mümkün değil. Yazarımız arkadaşlığı, kardeşliği ve insanlara karşılı ön yargılı olmamız gerektiğini, her insanın mecrubiriyetkleri olup değişebileceğini bizlere muazzam bir kurguyla anlatmış. Hepinize şiddetle tavsiyemdir. Gelelim Konusuna; "Hayatı boyunca tek başına çabalayıp kendine hayat kurmaya çalışan kimse tarafından sevilmeyen Helen bir anda zengin bir kardeşe ve yeğene sahip olduğunu öğrendiğinde ne yapacağını şaşırır. Kardeşi Talya bütün ailesini, kocasını kaybetmiş kızı Hera ve yakın dostu Ezel'le ayakta durmaya çalışırken ilik kanseri olduğunu öğrendiğinde ona denk gelmiştir. Aralarındaki benzerlikten şüphelenip test yaptırdığında ise kardeş olduklarını öğrenir. Helen ve Talya'nın iliklerinin uyumlu olduğunu öğrendiklerinde ise Hera'nın annesini kötü hallerde görüp psikolojisi bozulmasın diye bir yıl boyunca Talya Londra'da tedavi görürken Helen'nin onun yerine geçmesine karar verirler. Üç hafta boyunca bu sürece Ezel'in evinde hazırlanan Helen gün geçtikçe karşısındaki adama çekilse de imkansız olduklarını düşündükleri için uzak durmaya kararlıdır. Her şey halledildiğinde ise Talya Londra'da tedavi görmeye devam ederken Helen onun hayatını yaşamaya başlar. Bir süre sonra Ezel'le ilişkileri başlasada geçmişte yaşadıkları yüzünden kendini tam anlamıyla teslim edemeyen Helen kardeşinin yaşadığı hayattaki yalanları fark ettiğinde kendini bir cenderenin içerisinde bulur. Neler olacak? Helen ve Talya bu oyunu başarıyla tamamlayabilecek mi? Talya iyileşecek mi? Geçmişin sırları ortaya
2026 12. kitabı
Merhabalar Bugün sizlere aşk kadının son bebeği olan #Ezelebet ile geldim. Kitabı kapattığımda iki cümle kurdum. “Canım kadın bu kitapla arşa çıktı.” Ve ikinci cümlem de şuydu: “Neden hemen biten kitap yazıyorsun yahu?” Gerçekten doyamıyorum kitaplarına. Daha bu bitmeden yeni kitap diye başının etini yediğimiz de bir gerçek tabii Her kitabı bizde iz bırakıyor ama bu kitap.Bambaşkaydı. Okurken resmen dizi-film izliyormuş gibi hissettim. Gelelim konusuna… Talya, Ezel ve Selim çocukluklarından beri arkadaştır. Talya ve Selim bu dostluğu evlilikle taçlandırır ve minik kızları Hera dünyaya gelir. Ancak Talya, bir gün eşini kaza sonucu kaybeder. Kızı için ayakta kalmaya çalışırken Selim hakkında öğrendiklerim beni şok etti. Yalan yok, “Hak ettiğini bulmuş.” dedim. Derken Talya kendinde bazı farklılıklar hissetmeye başlar ve Ezel’le doktora giderler. Sonuç kötüdür.Acil ilik nakli gerekmektedir. Hastane dönüşü fenalaşınca Ezel su almak için markete girer ve kasadaki kızı görünce donakalır. Çünkü kız, Talya’nın tıpatıp aynısıdır. Talya da markete girdiğinde aynı şoku yaşar ve Ezel’den araştırmasını ister. Araştırma sonucunda gerçek ortaya çıkar. Onlar kardeştir hem de ikiz. Ve böylece hayatlarına Helen girer. Helen zor şartlar altında büyümüş, anne sevgisi görmemiş, babasını tanımayan bir kız. Hayatında yanlış insanlar olmuş ama fark edip yolunu değiştirmiş. Annesinin ölümüyle tamamen yalnız kalmış yanında sadece Nilay vardır. Karşısına çıkan Talya ve Ezel’den gerçeği duyduğunda o da şok olur. Ama o güzel yüreğiyle hiç düşünmeden ilik vermeyi kabul eder. Talya’nın ondan bir isteği daha vardır. Londra’da tedavi görürken, kendi yerine geçip Hera’ya annelik yapmasını ister. Ve Helen o kadar güzel bir anne oldu ki Bu süreçte Helen ve Ezel’in atışmalarını okumak ayrı keyifti.
2026 21. kitabı
𝗘𝗭𝗘𝗟𝗘𝗕𝗘𝗧 Herkese Merhabalar... Sizlere harika bir kitap ile geldim. Yazarın kalemine gerçekten bayılıyorum, kurduğu kurguları hayranlık ile de okuyorum. Bu kitabında yine ve yine yapmış yapacağını. Öylesine güzel yazmış ki favori karaketerlimden biri oldu Helen. Aklı, keskin zekası, kalbi ve hayatta olan duruşu ahhh o sivri dili, iş bilirliği, işvesi cilvesi ay kadın ya kadın. Hatta arttırıp okuduklarım arasında en sevdiğim payelll kitabı oldu desem sanırım abartmış olmam. Hem kurgu acayip sardı hem yaşananlar yok artık dedirtti. Ama yazarımız bunu hep yapıyor. Hele o sonu tatlış tatlış bağlaması yok mu? Okurken zaten eriyoruz o son ile de kitabın son sayfasını okuyup göğsümüze de sıkıca bastırıyoruz. Arkadaşlık bağları, kardeşlik, aşk, intikam bütün duygular da size geçiyor. Yine beni ağlatacak sayfalar oldu. Ya ben Karan'a ağladım ya İşte ne zaman hangi sahne size geçecek belli olmuyor. Ama "kalbini çalamadım" dedi ve ben ağladım. Bu kitabı tekrar okuyacaklarım arasına itina ile ekledim. Tekrar ve hatta tekrar okurum Helen & Ezel Helen kendi ayakları üzerinde duran genç bir kadındır. Zar zor bulduğu işinin başındayken onu gören Ezel ile hayatı değişir. Ezel, Talya'nın en yakın dostudur. O da gördüğü kişiyi sadece benzetiyor sanırken 30 yıllık bir sır ortaya çıkacaktır. Çıkmak ile de kalmayacak yaşanacak çok daha fazla şey olacaktır. Onları ayıran kader tekrar birleştirmiş yepyeni bir hayata adımlarını atmışlardır. Helen, Talya'ya hem kardeş olacak hem hayatını kurtaracak hem de onun hayatını yaşayacaktır.
2026 6. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2026 08:49
Ezelebet Payelll Selam kitap dostlarım Size kalemini çok sevdiğim, yeri bende her zaman çok ayrı olan sevgili payelll’in #Ezelebet kitabıyla geldim. Yazarın neredeyse tüm kitaplarını okuyan ve her defasında kalemine hayran kalan biri olarak bu kitapta bambaşka bir tat aldım. Bu defa sadece bir aşk hikâyesi okumadım; geçmişin sırlarıyla, kaderin ince oyunlarıyla ve yıllar sonra birbirinin hayatına dokunan iki kardeşin umut dolu bağını okudum. Sayfalar ilerledikçe duygularım katman katman derinleşti, bazı yerlerde gözlerimin dolmasına engel olamadım. Talya benim için olgunluğu, zekâsı ve hayata tutunma çabasıyla çok güçlü bir karakterdi. Hayat onu yormuş, eksiltmiş ama yine de dimdik ayakta kalmayı başarmış. Ezel’e gelince… Onun için söylenecek o kadar çok şey var ki. Zeki, güvenilir, dost olmayı bilen ve âşık olduğunda tüm benliğiyle seven gerçek bir “aşk adamı”. Helen ise… Geçmişi acılarla dolu olmasına rağmen güçlü duruşu, pozitif enerjisi ve hayata karşı direnciyle kitaba bambaşka bir dinamizm kattı. Onun dönüşümünü okumak, korkularıyla yüzleşmesini görmek çok etkileyiciydi. Kitabın daha ilk sayfalarından itibaren “Ne oldu?”, “Ne olacak?” soruları zihninizde dönüp duruyor. Çünkü yazar, cevapları hemen vermiyor; sizi sabırla, merakla ve duyguyla örülmüş bir yolculuğa çıkarıyor. Son sayfalara kadar gerçekler bir bir açıldıkça şaşırmaya devam ediyorsunuz. Birçok karakteri sevdim ama Ezel, Helen ve Hera benim için bambaşka bir yerde. Onlara ayrı ayrı bağlandım, sahnelerini okurken içim ısındı. Kitabın ilerleyen bölümlerinde dahil olan yeni karakterleri de ayrıca sevdim. Yazara gerçekten şapka çıkarıyorum; bazı şeyleri tahmin ettiğimi sansam da beni ters köşeye yatırmayı başardı. Gizemli geçmiş, saklanan gerçekler ve beklenmedik detaylar beni fazlasıyla şaşırttı.
2026 7. kitabı
Yazarın kaleminden yine harika bir okuma yaptım. Yıllar sonra bir araya gelen iki kardeşin birbiri için verdiği mücadele yapılan fedakarlıklar ve alınan kararlar. Kimse için kolay olmayacak sınırları zorlayan bir oyunun içerisine çekilecekler. Ezel ve Helen gerçek aşkı hiç yaşamamışlardı ikisi de özünde bir sevginin içerisinde yer almamışlardı. Tâki yolları denk düşene kadar. Bu karşılaşma, bu tanışma bu şekilde olmasaydı daha farklı olabilirdi ama bir oyunun içerisinde amansız bir çekimin ortasında kimselere belli etmeden yer almaları gerekiyordu. Helen, bir gece de hayatının yalanlar üzerine kurulduğunu öğrenmişti. Gerçekle geçmişinin birbirine karıştığı bir hayata adım atılması bekleniyordu. Babası hiç olmamıştı annesi de normal bir anne olmamıştı. Hayata tutunmak için her zaman mücadele etmiş en ağır işlerde çalışmıştır otuz yıllık hayatın da gerçek sevgi yanından geçmemiştir. Şimdi hiç tanımadığı ama ona birebir benzeyen bir kadın karşısına geçmiş kardeş olabileceklerini hatta ikizi dahi olabileceğini söylüyordu. Bu hikayenin hangi kısmında ne olarak yer alıyordu ? Talya, eşi Selim’in ölümünden sonra rahatsızlığını öğrenmişti. Yanında çok sevdiği tatlı kızı ve dostu Ezel’den başka kimsesi yoktu. Ezel, Talya ve Selim çocukluktan bugüne kadar bir dost bir kardeş gibi büyümüşlerdi. Babalarının ortak olması da bu dostluğun daha çok pekişmesine sebep oldu ama zamanla Selim’in ailesi de Talya’nın ailesi de yıllar içerisinde amansız şekilde vefat etmişlerdi. Talya’nın rahatsızlığını Ezel’den başkası bilmiyordu. Eğer ona bişey olursa eşinin kardeşi Tekin mirasa el kor ve kızını hiç önemsemezdi daha kötüsü bile olabilirdi iyileşmekten başka şansı yoktu ama ölüm sanki ensesindeydi. Ve bir gün Ezel ile birlikte markette karşılaştıkları kadın (Helen) ona tıpa tıp benzemesi

PayelllYazar · 4 kitap
Mahlas adıyla Yazar Payelll asıl adıyla İfakat Temur 14 Haziran 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Çocukluk çağlarında okuduğu bir romandan etkilenip on altı yaşında yazmaya başlamıştır. Okumak bu kadar güzelse yazmak kim bilir neler hissettirir düşüncesiyle ilk hikâyesini on yedi yaşında bitirmiştir. Evli ve üç çocuk annesi olan Payelll ilk kitabı Gidemezsin'i 2020 senesinde Parola Yayınları aracılığıyla okurlarıyla buluşturmuştur. Yazmanın okumaktan daha büyük bir özgürlük olduğunu savunan yazarımızın, Romantik-Komedi, Dram-Genel Kurgu ve Fantastik dallarında yazılmış çeşitli romanları bulunmaktadır.