Payelll
Payelll
2020
Parola Yayınları

2022 21. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️ Herkese merhaba, bugün AŞKI-I NAZ ile tanışacağız.Yoruma bekliyorum. Nazlı,Karahan ile yeni bir hayata başlamak için evini terkeder.Karahan onun hayallerini tuzla buza çevirir. Bu olay olduktan sonra kendine Amerika'da yeni bir hayat kuran Nazlı,8 sene sonra geri döner.Kendini Karahan'ın şirketine ortak patron olarak bulur.Tabi bunda Nazlı'nın yengesi Aslı'nın payı çok büyüktür.Nazlı için intikam çanları çalmaya başlar. Ya da Nazlı öyle zanneder.Bundan sonra olanlar olacak, geçmişin acısı gün yüzüne çıkacak, saklanan gerçekler bir bir aydınlığa kavuşacaktır. Bu saatten sonra roller değişmiş Nazlı bu aşk ve intikam arasında sıkışıp kalmıştır. Karahan, Nazlı'ya ne söyledi? Bu ayrılığın sebebi ne? Karahan'ın geçmişinde ne var? Nazlı'nın gerçekler ile yüzleşmesi nasıl olacak? Karahan'ın sakladığı gerçekler neler? Aslı'nın yaptığı plan işe yarayacak mı? Yazarın kalemi ile tanışma kitabımdı.Karahan ve Nazlı aşkı gündemde ama benim aklım o AZA üçlüsünde kaldı.Yok böylesi dedim.Kendime çılgın derdim ama Aslı beni solladı resmen.Koptum desem abartmış olmam.Yürüyen felaketler, terminatör yanlarında şirin baba gibi kalır. Her sahnede beni benden aldılar.Dostlukları, çılgınlıkları daha fazlası çok güzeldiler.Ekip muhteşemdi.Bırak kocalarını bile yıldırdılar ya işte orada bittim ben. Güçlü kadın karakterleri okumayı çok seviyorum ki bu kitapta fazlasıyla göreceksiniz.Nazlı ve Karahan'ı bile yola getirdi daha ne diyeyim.Karahan ve Nazlı aşkı güzeldi ama Nazlı'nın daha güçlü olmasını istedim.Tamam seviyor hatta zehir zemberek sözleri ile canını çok yaktı Kara'nın ama intikamını devam ettiremedi.Ben olsam kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkarırdım.Sorgusuz sualsiz beni terkeden adamdan bırak intikam almayı, diri diri toprağa gömerim.(Boşuna
2021 12. kitabı
Nazlı ve Karahan iki aşık. Genç yaşlarında ayrı düşmüşler. Daha doğrusu ayrılmak zorunda bırakılmışlar. Yeniden karşılaştıklarındaysa Nazlı Karahan'a tabiri caizse kök söktürüyor. Fakat nihayet aşk galip gelse de Nazlı'nın aklını kurcalayan bir şey var, Karahan onu böylesine severken neden terk etti sekiz yıl önce? E onu da okuyup öğrenmelisiniz. Akıcı bir anlatımı, komik ve hüzünlü sahneler vardı. Romantik bir hikaye istiyorsanız okumalısınız.
2021 2. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2021 22:30
İyi ki tanıdım, iyi ki okudum dediğim yazarlarımdan biri de Payelll oldu. Yazarın kendisi zaten çok tatlı ama yazdığı her karakter de mi tatlı olur bir insanın? Kitaptaki ana karakterlerden tutun da yan karakterlere kadar hepsine bayıldım... Gidemezsin; birbirini çok seven Karahan ve Nazlı’nın beraber yeni bir hayata yelken açacakken Karahan’ın Nazlı’yı yarı yolda bırakması ve aralarına giren 8 senelik ayrılıktan sonrasını anlatıyor. 8 yıl sonra küçük planlar sayesinde şirket ortağı olarak yeniden karşılaşan çiftin geçmişi ve geleceği birbirine bu kadar yakınken araya giren sırlar da yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. Kitabı çoook severek okudum. Oldum olası yan karakterlerin de çokça işlendiği kitapları okumaya bayılırım. Ana karakterlerin dramatik havasını dağıtmaya birebir. Kitapta o kadar çok yan karakter vardı ki her anlamda beni doyurdu diyebilirim. Yiğit, Aslı, Fırat, Asya, Zeynep, Aras, Azra, Murat, Nil, Nihat, Duru, Ruken, Fatih... içlerinde favorim tabiki Aslı’ydı. Ayrılan, kavuşamayan, açılamayan çift mi var? Arayın Aslı ablanızı ekibiyle beraber işi halletsin. Bir insanın elinden her iş mi gelir yaa gerçekten harika bir karakterdi. Karahan normalde delireceğim ve beni uyuz edecek tarzda bir karakter olsa da yazar öyle bir yedirmiş ve işlemiş ki adama bayıldım desem yeridir... geçmişiyle ilgili sırları öğrenene kadar Nazlı’yla beraber delirsem de öğrendikten sonra içim acıdı. Hoş geçmişteki bir detayı ilk öğrendiğimde hoşuma gitmese de sonradan yazar öyle güzel yedirmiş ki Nazlı gibi ben de ikna oldum. Her şeyiyle çok hoşuma giden, okurken bolca eğlendiğim bir kitap oldu. Yazarın yeni çıkacak olan kitaplarını büyük bir merakla bekliyorum.
2023 51. kitabı
Merhaba bugün sevgili @payelll_ den #gidemezsin adlı kitabı #okudumbitti @payelll_ PAROLA YAYINLARI Syf 495 Aşk_ı naz & Aşk_kara'm Benim için yaşa nazlım... Seni asla affetmeyeceğim... Nazlı elinde küçük bavuluyla sahile inmiş banka oturmuştu, arabasını bile almamıştı evdekiler anlamasın diye, kaçacaklardı Karahan la.. Abisinin arkadaşıydı bi süre sonra affederlerdi ama annesi için üzülüyordu çok yıkılıcaktı.Saatler geçti soğuk kış gününde ümitleride hava gibi buz kesti. Onu bankta oturduğu sürece izledi uzakta Karahan, git nazlım, git dedi... defalarca içinden. Sonunda kızın yanına gitti Nazlıda anlamıştı artık ayrılışın işaretiydi bu ama neden? Sonra seni sevmiyorum bitti dedi Karahan, Nazlı bayıldı...... Gözlerini hastanedeki odada açtı, annesi, abisi, Aras başındaydı, iki gün geçmiş zatürre olmuştu. Ve artık Karahan yoktu. Yiğit, annesi, Aras ve Nazlı yı Amerika ya yolladı hemen, sekiz yıl dile kolay dönmedi yurduna Nazlı, yengesinin ikizi Asya can yoldaşı oldu, annesi ve Aras tatillerde hep gitti o gitmedi gidemedi.... Ayrılalı 5 ay olmuştu aşk_ı Naz' ından ve artık yüzünü uzaktan da olsada görmek zorundaydı ve uçtu Amerika ya.O bilmedi ama o hep geldi gitti izledi uzaktan.... Yiğit'in Eşi Aslı ne yapıp edip Karahan'la Yiğit' i iş ortaklığına ikna etmişti,yetmezmiş gibi Aslıyı da nasıl yaptıysa hem holdingde hem de Atabey otelde çalışmaya ikna etti inanamasa da Aslı döndü ve karşılaştılar. Aslı sekiz yıl önceki toy kız değildi, kariyer ve meslek sahibiydi ve içinde öyle hırs vardı ki, nedenlerin ve niçinlerin cevabını muhakkak bulacaktı. Yanlız bilmediği ayrılığında kendi ailesininde payı büyüktü, üstelik Karahan nında karanlıkta kalmış çok karışık bir geçmişi vardı. Büyük bir aşk ve ayrılık diye okurken bir anda polisiye ye daldığım , ardından şok olduğum
Edebiyat & Roman
2022 159. kitabı
Çok sevmek. Geçmişi unutup geleceğe adım atacakken Karahan'ın aklında bir tek bu vardı. Engeller, istemeyenler umrumda değildi.Aynı durum Nazlı içinde geçerliydi. O gemileri yakmaya hazırlanırken, Karahan ise geçmişin yüzüne vurulması ile karalar bağlamış ve korkusundan vazgeçmiş gibi yapmıştı. Bir bankta edilen bir kaç cümle size ne mi yapabilir? Neler yapmazki. 8 yılınıza mal olur ve siz yaşıyor gibi görünür, deli gibi çalışır ama gönlünüze söz geçiremez, yanasınız. Yıllar sonra yeniden bir araya getirilen ikilide Nazlı intikam almak isterken, Karahan af dilemenin peşindeydi. Anlatılmayanlar bir bir ortaya çıkarken aşk bu hikayenin neresindedi dersiniz? Kitap ilk elime geldiğinde bunu @payelll_ ile paylaştığımda bana 'Bakalım sen Karahan' ı sevenlerden mi yoksa sövenlerden mi olacaksın?' demişti. Kitabı okurken anladım ne demek istediğini ve kendisini kitabı okuduğum süre boyunca darladım. Gerçekten Karahan karakterinin ağzına kürekle vurmak ile ciğerime sokmak arasındaki o ince çizgide kaldım. Nazlı'yı ise inadından dolayı dövmek istedim. Ya bi sal kızım artık dedigim bir çok yer var. Açıkçası ben Karahan'a bir tık daha yakın gördüm kendimi. Bir sahne varki, işte tamda orda haklıydı Karahan hemde sonuna kadar. Aile bağları, dostluk, bir olmak.. Yazarın kesinlikle en sevdiğim yönü bu. Zengin bir aileyi yazdığı halde bunu gözünüze sokmuyor ve entrikadan çok aile bağlarını işliyor. Yazım diline tek laf edenin canını okurum. Bir puan kırmamın tek sebebi, bana göre biraz konular uzatılmış gibiydi. Onun dışında 500 sayfalık kitabı bir günde yutmuş bulunmaktayım.Ne diyeyim dostlar, hepimize Aslı gibi bir yenge ve Neriman Hanım gibi bir kayınvalide diliyorum.
2021 162. kitabı
GİDEMEZSİN Aşk için ailesinden vazgeçermi insan? Sahilde bekledi kadın adam saatler sonra geldi kadın saatler sonra git dedi.. Tam 8 yıl sonra Amerika dan dönen nazlı intikam almak için çok gözyaşı dökmüş bugünleri cok beklemişti.. Karahan toplantıda beklerken onu gördüğünde bir kere daha anladı aşkının cok daha büyük başka bir boyutta olduğunu.. Ve ne olursa olsun Nazlıyı geri kazanıcaktı.. Nazlı dan önce Babasını silmiş annesi çok acı bir ölümle kaybetmiş bunun yasını yıllarca tutmuş ama nazlıyı görünce yası kalbinin derinliklerinde kalmıştı.. Nazlı dünyayı ona dar etmeye ant içmiş ne derse tersini yapmış bir şekilde yinede kendini onun yanında güvende bulmuştu..Nazlıya olan ölüm tehdidi aslında karahanın geçmişiydi ve onu korumak için herşeyi yakar yıkardı…Toprak olsa da sever bu adam seni.. Kitap başlarda biraz üzücü olsada sonlardaki aksiyon ve yengeleri kuzenleri aile ve coklu karakterler renk kattı..Sevgi ve aile bağlarını size hissettiricek sıcacık aile ortamına ve kaosa hazır olcağınız bir kitap #kitapoku #booknerd #sözler #kitaplık #okumak #sayfa #bookstagram #reading #kitaplariyikivar #okumahalleri #booklover #book #kitapaşkı #instagram #kitaplar #kitap #kahve #kitapsever #kitapkurdu #kitapkokusu #sevgi #ülke #kitapyorum #efsane #kesfetteyiz #gidemezsin #payell
2021 86. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2021 18:35
Aşk kitapları pek yoktur benim kütüphanemde. Pek de bu tarza yer vermiyorum; lakin ne zaman bir aşk kitabına başlasam 24 saat geçmeden bitirdiğimi görmek de bir sorgulama yaşatıyor. Evet düşündürmüyor, bir şeyleri sorgulatmıyor, araştıracak beynini yoracak bir şey olmuyor ama o merak yok mu o merak işte bunları okutan galiba bu oluyor. Yalnız bu tarz kitapların kapağını kapattığımda tek bir soru geliyor aklıma . Var mı böyle hayatlar??? Bu ufak eleştirimi yazarımız sakın üstüne alınmasın diyerek başlıyorum çünkü genel anlamda bakacağım. Bu kadar yakışıklı, Karun kadar zengin, böyle güzel seven adamlar vardı da bize mi rast gelmediler ağam??  Yada böyle güzel, bir dediği iki edilmeyen, yeri geldiğinde nazlı, yeri geldiğinde bir panter kadar hırçın, para hiçbir zaman onlar için sorun olmayan, erkekleri parmağında çeviren kadınlar çoktu da biz neden onlardan biri olamadık vesselam? . Şimdi karşınızda yazarım @payelll_ e öncelikle kocaman teşekkür etmek istiyorum. Bir haftadır yine ağır bir depresyon halindeyim ve gözümde sürekli yaşlarla geziyordum. Ve bu psikolojinin üzerine, dün öğrendiğim bir gerçek sayesinde yüreğimin boğazımda attığını ve bir panik atak krizine yakalandığımı hissettim. Duyduğum bu gerçek kendimi ve geçmişimi sorgulamama sebep oldu ve çok karanlık bir gecenin beni beklediğini hissettim. Bu gece öyle veya böyle sabaha bağlanacaktı lakin yukarıda gördüğünüz şu kitap sayesinde sıkıntı ve derdimi bir kenara atıp hepsinden uzaklaştığımı itiraf ediyorum. İyiki çıkmış bu kitap karşıma ve ben iyiki bu kitaba dün gece başlama kararı vermişim. Bilmeseniz bile çok kötü bir günümde bana el uzatan bu güzel hikaye için size çok teşekkür ederim Hocam . Gelelim kitabımıza. Galiba öncesi ve sonrası da var kitabın çünkü her bir karakteri okurken bu ipucunu hissettim
2021 2. kitabı
Wattpad platformunda kütüphaneme eklediğim eserlerin sahibi payelll in kitabıyla sizlerleydik Eveeet kitaplarını ekledim ama okuyamamıştım okuyacak olduğum da ise bölümlerin çok az olduğunu ve “Gidemezsin” kitabını okurken de yazarımıza ait bir site de yazdıklarını paylaşmaya devam ettiğini öğrendim şimdi arada oradakiler okumaya devam edeceğim Ama önce #Gidemezsin e gelelim Başlarda Karahan’a çok sinir oldum ama o sinir sonra sonra gerçekleri ve Nazlı ya olan aşkını öğrendikçe hayranlığa bıraktı yerini Birbirlerini çok seven ama ayrılmak zorunda kalıp kendilerine acı çektiren çiftimiz Nazlı’nın Amerikadan yengesi Aslı’nın da planların içine girmesi intikam almak üzere gelmesiyle ve terk ediliş nedenini öğrenmek istemesiyle başlar ama Karahan da Nazlı da birbirlerine olan aşklarından ve bunun getirisi kıskançlıklarından nasiplerini alırlar. Kitapta karakter ve çiftler biraz fazla, Aslı-Yiğit, Aras-Zeynep, Nihat-Nil, Asya-Fırat, Azra-Murat daha da olur mu bilemiyorum ama bu çiftlerinde olaylarını merak etmiyor değilim onlara da kitaplar olur mu bilemiyorum ama kadın karakterlere bayıldım. Kendilerini ezdirmeyen, korumacı, plancı, entrika ve olayları kapatma, gizleme, idare etme durumlarını çok başarılı yerine getirdiler hep Nazlı ve Karahan’ın ayrılmasına neden olan ve Karahan’ın geçmişiyle ilgili olan üzücü durumları ise öğrenince onlara bu zaman kaybını yaşatanlar hak ettiklerini buldukları ve hepsinin mutlu olduğu bir son, çocuklarıyla mutlu son tadında yenmezdi Çok akıcıydı kitap severek okudum Yakın zaman da inşallah yenileri de eklenir Yazıp yayınlananlar için yazarımızın sitesi payelll.com diğer kitaplarını merak edenler ve okumak isteyenler için eklemeden geçmek istemedim
2021 125. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2021 12:48
Herkese merhaba Sevenler ayrılsada koşulsuzca aşk devam eder mi? Terk eden mi daha çok üzülür terk edilen mi? Nazlı, yirmi yaşındaydı. Abisinin en yakın arkadaşına aşık olmuş ve her şeyi göze almıştı. Her zaman buluştukları yerde Karahan’ı kaçmak için beklerken sevdiği adam tarafından terk edilmek kurduğu hayaller arasında yoktur. Ailesini, sevdiği adamı, yaşadığı şehri arkasında bırakıp yurt dışına giderken bir daha kimseyi böyle sevemeyeceğini biliyordu. Aradan sekiz yıl geçtiğinde Karahan ve Nazlı aynı yerde çalışmaya başladıklarında ne yapacaklardır? Karahan, geçmişte terk ettiği kadını tekrar gördüğünde her ne olursa olsun Aşk-ı Naz’ını geri kazanmaya yemin edecek, ikisinide geçmişin prangalarından kurtarmak için her şeyi göze alacaktır. Ancak her şey Karahan’ın istediği gibi olacak mıdır? Nazlı geçmişin intikamını almadan Kara’sını koşulsuz kabul edecek midir, yoksa Nazlı’dan herkes tarafından saklanan sırlar tek tek gün yüzüne çıkacak mıdır? Öncelikle bende bir Aslı istiyorum diyerek başlamak istiyorum. Aslı gibi arkadaşım olsun sırtım yere gelmez. Harika bir karakterdi. Karahan ve Nazlı çok şey yaşadılar ve çoğu zaman bocaladılar. Ancak sekiz yıldır beklettikleri aşklarını birçok engele rağmen sürdürmeye devam edebildiler. İkisinin aşklarını okurken yer yer üzüldüm yer yer güldüm. Geçmişte yaşanan ve Nazlı’dan saklananlar kitabı ayrı bir keyifli hale getirmişti. Aynı zamanda bir ters köşe vardı nasıl ne oldu ne bitti şok geçirdim.Çok karakterli bir kitaptı ve ben böyle kitapları çok seviyorum.
2020 125. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2020 15:31
Gidemezsin ~ Payelll . Karahan ve Nazlı. İki aşık genç. Tam her şeyi geride bırakıp yeni bir hayata yelken açacakları sırada adam kızı terk ediyor ve kızın affetmeyeceğim yeminleriyle geçen 8 yıl. Sonra yeniden yolları kesişiyor. Bir şirket ve iki ortak olarak geçmişleri ve gelecekleriyle yan yanalar. Sırada savaşları ve mücadeleleri var. Aradaki sırlar son kısımlara kadar aşırı meraklandırdı beni. Karahan’ın geçerli bir sebebi olduğunu bilip ne olduğunu bilmiyorduk ve buna rağmen o güven verici hali hep içimdeydi. Bir de yeniden karşı karşıya gelmeleri, kızımızın geri çekilmesi kendimi korumaya çalışması ve adamımızın atakları çok iyiydiiii Tabii aralarındaki atışmaların eğlencesini söylemiyorum bile. İkisinin asistanları da olaya apayrı bir hareket ve eğlence katmıştı ve özellikle Kara’nın asistanı efsaneydiii Asistan dedik ya aklınıza güzel bir kadın geldi dimi hayır Fatih bizimkinin asistanı ve bu durum içten içe Nazlı’yı da acayip mutlu ediyor. Şşşş aramızda kalsın ama biliyorsunuz kızımız affetmemek için yeminli ve direniyor Kızımızın 8 yıl sonra Karahan’la yolunun kesişmesi de abisi ama en çok yengesi Aslı sayesinde. Herkese Aslı gibi bir arkadaş alamıyor muyuz? Kendisi efsane bir şeydi de Halledilecek bir işiniz mi var? Aslı ve ekibi yapar Yazarımıza ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kadınların karşılaştığı onlarca sorunu güçlü kadınların bakışından anlatıp, olaylar karşısında seviyorum olsun diyerek sinen kadın yerine güçlü kendini ezdirmeyen ve doğrunun peşinden giden kadınlarla karşılaştırdığı için gurur duydum ve teşekkür etmek istiyorum. Çok kalın bir kitap olmasına rağmen çok sürükleyici ve akıcı bir kitaptı. Aşırı kısa bir sürede bitirdim ve öyle sahnelere tanık oldum ki büyük

PayelllYazar · 4 kitap
Mahlas adıyla Yazar Payelll asıl adıyla İfakat Temur 14 Haziran 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Çocukluk çağlarında okuduğu bir romandan etkilenip on altı yaşında yazmaya başlamıştır. Okumak bu kadar güzelse yazmak kim bilir neler hissettirir düşüncesiyle ilk hikâyesini on yedi yaşında bitirmiştir. Evli ve üç çocuk annesi olan Payelll ilk kitabı Gidemezsin'i 2020 senesinde Parola Yayınları aracılığıyla okurlarıyla buluşturmuştur. Yazmanın okumaktan daha büyük bir özgürlük olduğunu savunan yazarımızın, Romantik-Komedi, Dram-Genel Kurgu ve Fantastik dallarında yazılmış çeşitli romanları bulunmaktadır.