Bir kitap nasıl yaşana yaşana okunur, yazılan her kelime , anlatılan her olay nasıl orada o anda gibi hissedilir. Bir konu hakkında hem bilgili hem yetkin hem yetenekli nasıl olunur Yaman Koray’ın bize göstermiş olduğu bu.
Çok uzun yıllar önce duymuş olsam da adını Yaman Koray’ın ,gerek kitabın baskısının olmaması gerek popüler kültüre olan köleliğimiz nedeniyle okumayı ihmal etmişim. Ertelemişim demek haksızlık olur bayağı ihmal etmişim. İyi ki @dedaluskitap kitabı tekrar yayımladı da biz de okuduk.
peki kitabın konusu ne ? Denizcilik mi ,aşk mı ,balık avcılığı mı yoksa denize olan aşk mı bence hepsi. Toplumsal
dayanışma, hayatın gerçekliği, fırsatçılık siyaset, alavere dalavere ve insanlığın hırsları uğruna neler yapabileceğini göstermesi açısından gayet başarılı bir eser.
Beni bilenler bilir kitabını okuduysam asla filmini izlemem ama bu adetimi Orhan Kemal okumaları ile birlikte değiştirdim hangi kitabı okursam arkasından filmini izliyorum bunun müsebbiibi de borasbooks (filminin adı ; Kanlı Deniz)
Deniz AğacıYaman Koray · Dedalus Kitap Yayınları · 202025 okunma