Beyin dost mu düşman mı?
2024 26. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2024 23:17
Eğer pek de bilgi sahibi olmadığınız bir kitap okursanız yabancı dilde bir kitap okuyormuş gibi hissedersiniz. Karısını Şapka Sanan Adam kitabını ilk okuduğumda hiçbir şey anlamayıp kitabı eleştirmiştim. Aslında NöroLojik kitabını yeterli nöroloji bilgim olmasaydı da pek anlamazdım. Kitap nöroloji, nörobilim, nöropsikoloji alanlarına ilgi duyanlar için başlangıç kitabı diyebilirim. Başlangıç kitabı çünkü anlatmak istediklerini en basit şekilde ifade etmiş aynı zamanda yeni okumalara da önayak olabilecek nitelikte bir kitap. Burada kendim nörobilimle ilgilendiğim ve yüksek lisans düşündüğüm için bu alana ilgisi olan arkadaşlar takipte kalsınlar çünkü bu tarz okumalar yaptıkça fikirlerimi paylaşacağım. Beyin mükemmel bir makine, dost mu düşman mı? Yeri geldiğinde dost yeri geldiğinde düşman. Ben işin psikolojik boyutlarına vakıf olsam da kitap olayların nörolojik boyutlarını da sunuyor. İnsanı bir bütün olarak ele aldığımda çok daha kompleks bir yapıyla karşılaşıyoruz. “Gestalt kuramında sözü edildiği gibi bir bütün onu oluşturan parçalardan daha büyük ve daha farklı bir şeydir.” Sadece beyin araştırmaları sadece psikolojik araştırmalar hiçbir zaman insanı anlamaya yetmeyecek, öyle ki insanlık tarihi bile insanı anlamaya yetmeyebilir. Ama bu durmak ve beklemek için sebep değil. Yurtdışı yüksek lisansım için beni özendiren ümitlendiren ve nörolobilim konusuna daha da ısınmamı sağlayan bu kitaba 10 puan veriyorum.
Psikoloji
NöroLojikEliezer J. Sternberg · Metis Yayınları · 2019202 okunma