"TALİHSİZ RANDEVU"
"Zihinlerimiz doğrusal olmayan zamanı algılamak için tasarlanmadığından, bu kavramı anlamak biraz zor olabilir. Doğrusal olmayan bir bakış açısından baktığınızda, tarihin tümü şu anda yaşanmaktadır. Doğrusal olmayan zaman kavramı her şeyin sonsuz şimdi de yaşandığını gösterir. Aslında doğrusal olmayan bir bakış açısından bakıldığında, var olan tek zaman şimdidir, esasen onu kanıtlayabiliriz."
Kitabımız geçmiş ve gelecekten çok sonsuz bir anın yansıması. Bir zaman makinesinde milyarlarca yıl ileri ya da geride bir astral seyahatin yolcusu. Kadim Dünyanın Modern hikayesi. Düşlediğimiz, planladığımız, düşündüğümüz gibi olmasını istediğimiz, hayallerimiz, bir anaforda rengarenk bir başka gezegende farklı bir boyutla karşılıyor bizi. Bizi duyan bir evren, bizi görmesi, bizi hissetmesi ve birlikte hareket ettiğimiz. Bizi bizden önce planlayan yaşayacaklarımıza. Yapmamız gereken tek şey akışa bırakmak, an'a odaklanmak, adım atmak ve düşlemek.
Bir portal( kapı) var içinden geçip istenilen zamanda dolaştığımız. Olanı biteni, gelmişi geleceği, iç içe, üst üste herbirini teker teker yaşayarak .
Gösterişli ve antikalarla dolu konakta yaşayıp babannelerinden kalan miras ile yaşamlarını sürdüren iki kız kardeş. Ebru ve Gökçe'nin yeni keşiflerle, maceralarla kendilerini bulma serüvenleri.
Ebru, metafizik, astroloji, kadim ilimlerle ilgili. Eski yıldız haritaları, derin meditasyonla ilgilenen sakin, dingin bir yaşamı var. Gökçe ise, enerjik, deli dolu, her daim mutlu kişiliğe sahip, içindeki çocuğu daima dışarıya yansıtan ablasından zıt karakterdedir.
Her ne kadar bu zıtlıkla devam etselerde dengeyi kırmayı başarıp uyum içinde yaşarlar. Gökçe büyük bir heyecanla uzun zamandır sosyal medya üzerinden görüştüğü mimar ile buluşmak için hazırlanır. Amacı etkilemektir onu. Fakat buluşmada aksilikler, sakarlıklar, terslikler çıkar umduğu gibi sonuçlanmaz. Mimar uzaklaşır Gökçe'den. Terk eder buluşma yerini.
Babanlerinin bir deposu olduğuna dair aldıkları tebligat ile bir maceranın eşiğinde bulurlar kendilerini. Depoda babannelerinin gizli saklı anıları bilmedikleri yönlerini öğrenirler. Bir iz'in peşine düşerler. Yardımcı Nurten ile yaptıkları çalışmalar, notlar, çizimler, yıldız haritaları, pek çok defter karşılar iki kız kardeşi. Ebru en yakın arkadaşı Keremden yardım ister. Çözülen şifreler onları bir köşke götürür. Ve portal adı verdikleri esrarengiz bir olayla karşılaşırlar. Babanlerinin geçmişine ait ipuçlarını çözerken kendi hayatları da yeniden şekillenir. Siranüs ve Uranüs kavuşumunda geçmişe yolculuk ediyorlar. Evreni bir saat gibi işleyen her parçası birbiriyle mükemmel uyum içinde olduğunu bir bütün olarak görüyorlar.
Zamanda yolculuk var mıdır
Babannelerinin bırakmak istediği miras neyin temsilcisi?
Doğrusal olmayan bir zamana gidip gelmek neleri değiştirir ve kuralları nelerdir?
Manevi bir yol gösterici zaman ötesi bir sevgi bu miras. İnsan ruhunun derinliklerine dair bilgiler evrenin ve insanlığın gizemlerini anlamada rehberlik eden.
Yıldızların konumu, insanların, doğanın döngüsü, her şey bu büyük düzenin içinde yerini alıyor. Yazılar ve notlar ile aile tarihine dair önemli sırları da açığa çıkarır. Bu sırlar sadece geçmişi değil, geleceği de şekillendirir. Geçmişin gölgesi ve geleceğin bilinmezler arasında yolculuk yapan kardeşler okuyucuya da büyüleyici bi hikayeyle eşlik ediyor.
Kitapla Kalın.
Şebnem Şebnem Özbey