Puan vermedi·154 syf.····Okunma: 01 Temmuz 2024 10:54 KUL ~ SERAY ŞAHİNER
Seray Şahiner’in kalemine bayılıyorum, bunu her seferinde bıkmadan söyleyeceğime emin olabilirsiniz.
Üslubunun sade, akıcı ve tamamen okuyucuyla sohbet edermiş gibi olması beni mest ediyor.
Kitaplarındaki kadın karakterler ise beni mest ediyor. O kadar sıradan ve günlük hayatımızda karşımıza çıkabilecek, belki de hemen yanı başımızda olan kadınları ele alıyor ki okurken okuduklarınızın hepsini sanki yaşamış gibi hissediyorsunuz. Kadın karakterlerin iç dünyasını bu kadar iyi yansıtan bir yazar daha bilmiyorum. Seray Şahiner mutlaka okumalısınız.
Bu sefer ana karakterimiz Mercan isimli bir kadın. Çevrenize şöyle bir baksanız 100 tane Mercan görürsünüz eminim, öyle bir karakter bu kadın.
Çaresiz umudun ne demek olduğunu kafasının içinden geçen binlerce düşünceyle birlikte iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Bir gün canına tak edince ‘Gidersen git.’ dediği kocasının gitmesiyle her gün gece gündüz yolunu bekleyen Mercan… Bir türlü sahip olamadığı bebeği için türlü adaklar adayan, gitmediği türbe bırakmayan Mercan…
Okudukça göğsünüze ağırlık yükleyen bir yaşam… Mercan’ın çabası, umudu, tükenmişliği, fark edilmeye çalışması, yorgunluğu… kim bilir kaç tane Mercan var bu ülkede?
Mercan’ın hikâyesini okurken gözlerim dolu dolu oldu. Kendimi onun yerine koymak istedim ama yapamadım. Çok ağırdı yaşadıkları. Umudu da ağır geldi bana. Bazen çok kızdım kendisine ama çaresizliğini gördükçe de hüzünlendim… Ben kitaba bayıldım…
Eminim kendinizden bir parça bulacaksınız bu kitapta, okumanızı mutlaka tavsiye ediyorum.