Geçmiş, Geleceğin K*tilidir
2024 33. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2024 11:32
Kitabın yazım dili basit ve akıcıydı. Fazla betimlemeye ve detaya girmiyor, genellikle duygularını, geçmişini ve iç sesini okuyorduk. Ve bu benim için çok iyiydi. Benim düşünceme göre depresif bir atmosferin olduğu kitaplarda eğer ki kısaysa, iç sesi ve duygu durumları, betimlemeden -olay odaklı- daha önemlidir. Psikolojik tahlilleri sıkmadan okurun önüne sunmak biraz zordur. Ancak ben bu kitapta psikolojik tahlilleri çok severek, zevkle okudum. Daelyn'in yaşadıklarını bize böyle anlattığı için yazara çok teşekkür ederim. Daelyn'in sırlarını, geçmişini bize pat diye sunmaması ve merak unsurunu da belirginleştirmesi kitabın hoşuma giden başka bir tarafı. Doğruyu söylemek gerekirse başlarda, Daelyn'in yaşadıklarını bilmeden önce , Daelyn'in, o çok bilmiş tavırları beni biraz şaşırtmıştı. Çok azıcık da sinir olmuştum. Ancak o gerçekten çok cesur bir kız. Zeki. Anlayışlı. Kendisini hissiz olmak için zorlasa da duygularını kaybetmeyen güçlü bir kız. Ancak gerçekten yaşadıklarını, dünyada bir sürü kişi yaşıyor ve herkes bundan kurtulmak için genellikle aynı yolu seçiyorlar. Ve bu, dünyanın çok acı bir gerçeği. Keşke z*rbalık diye bir kavram hiç olmasaydı. Keşke bir günlüğüne dünyadan böyle bir kelime silinse. Ailesinin onu sevmesi ancak onu anlamayamaması çok üzücüydü. Eğer ki bunu okuyan bir ebeveyn varsa sizin için bir öneri vermek isterim. Eğer çocuğunuz bir şeyi yapmak istemiyorsa, onun size anlatamadığı bir sıkıntısı olabilir. Lütfen, çocuğunuza bağırmadan önce onu anlamaya çalışın. Eğer ki kendinizi kilonuz fazla hissediyorsanız üzülmeyin ve kimseye kendinizi ezdirmeyin. Kilolar alınıp verilebilir, zor da olsa bu yapılabilir. O yüzden kendinizi üzecek davranışlarda bulunanlara karşı çıkın, savaşın. Siz çok güçlüsünüz, bunu biliyorum. Pes etmeyin. Santana'yı son sayfalara kadar bir seviyor, bir sevmiyordum. Bazen onu anladığı, onu yalnız bırakmadığı için harika birisi diyordum. Sonra sadece bir ilişki için onunla ilgileniyor diyor ve nefret ediyordum. Bir süre sonra tekrar düşünüyor ve şakasına böyle davranıyor diyor unutmaya çalışıyordum. Ancak unutabiliyor muydum, işte bu şüpheli. Onu sanırım artık seviyorum. Yazar böyle bir kitap yazdığı için çok mutluyum. Zorbalık konusu hakkında sonda yazdığı metin için de teşekkür ederim. Umarım herkes zorbalık konusunda daha çok bilinçlenir. Bir günde bitirilecek bir kitap gibi dursa da bir günde okumanızı tavsiye etmem. Yavaş yavaş sindirilerek okunmasını öneririm. Kötü bir ruh hali içindeyseniz kesinlikle okumayın. Depresif yönü oldukça ağır bir kitaptır. Yaşı küçük olanlara da tavsiye etmem. Z*rbalık geçmişiniz varsa bile okumanızı çok tavsiye etmem. Çünkü size geçmişinizi hatırlatıp sizi üzebilir. Ancak belki de yalnız olmadığınızı hissettirir.
2024 Okuma Raporları
Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş OlacağımJulie Anne Peters · Go! Kitap · 20161,952 okunma