Mezarlar Ne Söyler?
2024 8. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2024 22:53
Halil Cibran... Lübnan'ın Bişeri semtinde dünyaya gelmiş. Hıristiyan bir ailenin çocuğu. Kitabın ilk 50 Sayfası Halil Cibran hakkında. Biraz sıkıcı ama yazarı tanımak adına güzel. Sonrasında devam eden hikayeler. Toplamda 4 hikaye kaleme alıyor Cibran... Hikayeler akıcı , anlatımı sade. Orta Çağ Avrupasındaki skolastik düşünceyi anımsatan sosyolojik ve teokratik yapıya baş kaldıran ve kiliseden konularak ölüme terk edilen Halil'in hikayesi... Devamında yargılanarak suçlu bulunan , ölüme mahkum edilen 3 kişinin hikayesi. Bir hukukçu olarak yazarın adalet psikolojisi hakkında sorgulamaları hoşuma gitti. Üçüncü olarak Verde El- Hani ve son olarak Gelinin Yatağı hikayeleri . İlk iki hikayeye nispeten daha kısa. Hikayelerde ; yaşayan toplumun cahilliği, toplumda ileri gelen din adamları ve Kralların meşruiyeti sorgulanıyor. Yazar peşin hüküm vermek yerine, eylemlerin tetikleyici unsurlarına dikkat çekiyor. Özetle şunu söylemem gerek: BAZEN DE KÜFÜRLERİMİZ OLAYIN KENDİSİNDEN DAHA MASUM ! Ama kimin umrunda ? İnsan eylemleri , toplumsal dogmaların kafesinden çıkmaya çalışsın. Biat edilmesin komşusu açken tok yatanlara. Aklımız, yolumuza ışık tutsun . Okuyun , tepe taklak olmasanız da tatlı bir kitap.
Mezarlar Ne Söyler?Halil Cibran · Avrupa Yakası · 2013984 okunma