Kısa ama Derin Bir Öykü
2024 3. kitabı
Gabriel Garcia Marquez Kitabı rafta ilk gördüğümde nasıl gözümden kaçırdığımı düşündüm sonrasında ölümünden sonra çıkan bir kitap olduğu bilgisine ulaştım. Bu bilgiyle birlikte okurken, belki bilinçli belki bilinçdışı, yazarın kendi diline hakimiyetini aslında hissettim. Dili rahat okunan, her kelime özenle seçilmiş ve akıcıydı. Çevirisi de yazarın yarattığı dünyaya zarar vermeden aktarılmasını sağlamış. Konusu ve değindiği konularla birlikte kısa bir zamanda okunacak ve içinde ilişkiler, evlilik, aşk, macera tutkusu, aile ilişkileri, ebeveynlik gibi gerçekten derin konulara değinmiş bir kitap. Kısa öykülerin en güzel özelliği; gerçekten metaforik ya da durumların uzatılmadan anlatılmasıdır ki bu zaman zaman sığlık yaratabilir düşüncesindeyken bu kitabı okurken fikrimi değiştirdim. Bir kelimenin sizi götürdüğü düşünceleri fark edince gerçekten hayret etmemek elde değil. Kitap; evlilik kavramının evrimini ve insanın duygusal devinimini aslında kısa ve net şekilde gözler önüne seriyor. Zaman geçtikçe kendine ve yanındakine yabancılaşma, kendini arama eğilimleri, aynı zamanda ebeveynlerimiz ve ebeveyn rolümüz, insanın maceralara duyduğu heyecan... İnsani dürtülerin odak noktasında kendinizi sorgulamaya başladığınız kısımlara geliyorsunuz.
Ağustosta GörüşürüzGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 20251,806 okunma