2024 96. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2024 17:36
Merthan Alpsatan | En Büyük Korku Merhaba kitap dostlarım Sizlere #merthanalpsatan kaleminden #enbüyükkorku kitabıyla geldim. Üç arkeolog (Mehmet Sayman, Hande Bayatlı, Ferhat Tokgöz) ,bir başkomiser ve tarihin derinliklerinden, karanlıklardan çıkıp gelmiş , yeni dünya düzeni isteyen, kana susamış bir tarikat… Olayların başladığı yer ise insanlık tarihinin başladığı ilk yerleşim yeri olarak bilinen Göbekli Tepe. Bu üç arkeolog Göbekli Tepe’ye araştırma için giderler. Gittikleri andan itibaren artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır onlar için. Paranoyalar, depresif haller, semboller, gölgeler, karanlık… Sonrası hep bir karanlık… Üç arkeolog sırasıyla hem etrafındakilerin hem de kendilerinin sonunu getirdiler. Hande, otobanda giderken bir anda ters yola girip kaza yapar ve kendisiyle birlikte on kişinin ölümüne sebep olur. Ferhat, hayvanat bahçesinde aslanlarla dolu bir kafese kendimi kapattı ve ardından kendini yaktı. Mehmet, önce metroda üç kişiyi vahşice katletti ardından komşusunu ve ailesini de katlederek kendi sonunu da getirdi. Peki ne gördüler , onlara hangi güç tüm bunları yaptırabildi? Göbekli Tepe’nin sırrı ne? Yiğit başkomiser, tüm bu olayların peşine düşer. Kararlıdır, bu sırrı çözecektir. Bu insanları bu hale neyin getirdiğinin peşine düşer. Onu artık vazgeçirmek zordur. Kendi ailesini ve kendi canını tehlikeye atacağını bilmiyordur henüz… Yiğit başkomiseri neler bekliyor? Tüm bu olanları çözüme kavuşturabildi mi? Vee Gölge Krallar… (Yazarken bile tüylerim diken diken oldu) Mezopotamya’da çok eski bir sırrın koruyucuları. Peki neydi bu büyük sır? Her şeyin sebebi olan şey onlar mıydı? Gölge krallar kimin peşine düşmüşlerdi? Ritüeller, ayinler, diri diri yakılmalar, gizemli olaylar, gerilim, vahşet ve daha neler neler… Dedim ya, heyecanı asla bitmeyen bir kitap. Okurken resmen kitap elimde bütün evi turladım öyle bir heyecanla okudum Yazarın kalemine hayran olmama yetecek güzellikte bir kitap. Türünü sevenler mutlaka okumalı. Lütfen okuyun. Okuyun ve üzerine bol bol sohbet edelim. Pişman olmayacaksınız.
En Büyük KorkuMerthan Alpsatan · Elpis Yayınları · 202431 okunma