2024 13. kitabı
Metehan...Asya'nın efendisi! Doğunun ve batının hakimi! Türklerin büyük hakanı! Tanrı'dan kut alan Hun hükümdarı, Tanrıkut Metahan... M.Ö 209 yılında tarih sahnesine çıkan Tanrıkut Metehan'ın Türk devlet ve ordu anlayışını nasıl değiştirdiğini, yaşadığı çağda yeryüzünün en büyük gücü haline gelişini, kendi deyimiyle "yay çeken tüm Hun Devletlerini " buyruğuna alarak Turan İmparatorluğunu adım adım inşa edişini, deha sayılabilecek zekasını, savaş stratejilerini, güçlü karakterini, bilge ve cesurca attığı adımları heyecanla soluksuz okudum. Daha bir çocukken kurduğu düşü otuz üç yaşında gerçek yapmayı başaran koca bir imparatorluğun sahibi olup Çine' e boyun eğdiren Metehan. Bugün tarihte eşine az rastlanan yaşamıyla, bizlere geride Türk olma gururunu bırakan, oğlumun ad aldığı insan... Metehan' ıma yazarından imzalı bi anı bırakayım diye almıştım kitabı ama iyi ki de almışım. Keyifle okudum. Tarihi roman sevenlere tavsiye "Bana bak çocuk!" dedi."Bir gün senin sıran gelecek! O güne dek sabredeceksin. Biliyorum, başaracaksın. Kurduğun düş bir gün gerçek olacak.Senin çağın geldiğinde milletinin kötü yazgısını değiştireceksin.İşte o gün acun seni konuşacak. Bu kutlu çağ Metehan'ın çağı diyecekler...Tanrıkut Metehan'ın adını duyan yağıların(düşman)titreyecek, dostların kıvanç duyacaklar. Bu söylediklerin belki bugün değil ama bir gün mutlaka olacak. Güçlü ol! Duyduğun hiçbir söz seni ümitsizliğe düşürmesin.Unutma! Sen Hunların geleceğisin."
Mete HanEmrullah Özdemir · Panama Yayıncılık · 202287 okunma