Puan vermedi·360 syf.····Okunma: 26 Temmuz 2024 01:40 Birçok kişinin önerisi ile okumaya başladığım eser. Hikaye o kadar akıcı ki, elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.
Eseri okudukça o dönemin zorluklarını, yaşama biçimlerini, insanların önyargılarını iliklerime kadar hissettim. Eser dili o kadar güçlü ki, mükemmel derecede eleştirilere aynı tutmuş ve bunu çok sade bir şekilde dile getirmiştir.
Hikayenin başı sakin geçerken sonlara doğru merakla okumadığım tek bir sayfa olmadı.
Kısa özet olarak bakacak olursak;
Jem,Scout ve Atticus minik bir ailedir. Atticus avukat, Jem abi ve Scout küçük kız kardeş. Başlarda sakin yaz günlerinden, okulda yaşanan olaylardan bahsediyordu ki bu anlatım karakterleri tanımamıza yardımcı oluyor. Atticus’un mahkeme olayına kadar sakin giden her şey birden altüst oluyor. İşte bu sırada siyah ve beyaz çatışmasını görüyoruz. Mahkemenin her anını okudukça içim bir hüzünle kaplandı ve sonucu da bir o kadar iç karartıcıydı.
Hikayenin devamında olaylar ilerliyor ve sınıfsal çatışma, ırksal çatışmalar ele alınıyor. Bu anlatım oldukça sade ve güzel biçimde verilmektedir.
Hikaye okumanızı tavsiye ederim. Öznel olarak yorum yapacak olursam eğer, beğendiğim kitapların ilk onuna girer.
Okuyunca lütfen benimle de yorumlarınızı paylaşın.
Keyifli okumalar dilerim.