2024 55. kitabı
Selam kitapseverler Duygusal anlamda sizi bolca ağlatacak ve yüreğinizi sıcacık edecek sevdalara sürükleyecek bir eserle geldim. Feride 5 yaşındayken polis olan babası şehit olur. Onları babasının arkadaşı Osman ve eşi Meryem sahip çıkar. Bir bahçe de yan yana iki evde yaşarlar. Babasının ölümünden günler sonra arka bahçedeki salıncakta oturan Feride'yi, salıncağına oturan Mehmet fark eder. Bu küçük kızı sallayan Mehmet, babasının o senin kardeşin cümlesi ile, kalbinde oluşan duygulara kardeş vasfını oturtamaz hiçbir zaman. İşte söylenen bu ufak cümle hayatlarında bir çok alan da ikiliye zor zamanlar yaşatır. Mehmet içindeki duygulara yollarca bir anlam bulmaya çalışırken, Feride içindeki sevdası için hep Mehmet'den bir adım bekler. Tabi saf Mehmet'imiz duygularından kaçmak için ülkeyi terk eder. İşte Feride'mize yine beklemek düşer. Duygularına anlam vermeye çalışan Mehmet çok hata yapar. Feride'yi çok kırar elbette Kızımızdaki sabır kimse de yoktur tabi. Mutluluğu bulurlar ama bu uğur da çok ağır şeyler yaşanır. Hikayemizin delisi Asya ve mahallenin ağır abisi Yavuz ise okurken aşırı eğlendiğim yerlerdi. Onlar da Mutluluğu buldu elbette. Eyşan; ah benim güzel kızım. Ozan'la harika bir evlilikleri varken, bir anda herşey tersine gider. Ozan'ın onu aldattığını düşünür. Oysa altında çok acı şeyler vardır. Eşini ölümün kıyısında bekleyen Eyşan. Kaybettiği bebeğine üzülürken, beklemediği anda gelen üçüz bebekleri. Her çift sevdaları için çok ağır ve zorlu yollardan geçti. İçime böylesi dokunan bir kurguyu uzun zaman unutamayacağım.
El GibiAyşenur İnce · Epsilon Yayınevi · 096 okunma