2024 56. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2024 03:20
Amin Maaolufla tanışma kitabım oldu Doğu'nun Limanları. Semerkant ile başlamayı çok istiyordum ama kitaplığımda olmadığı için Doğu'nun Limanlarıyla başladım. Gelelim kitabın konusuna; Soyu Osmanlı hanedanlığından olan İsyan'nın Adana, Beyrut, Paris, Hafya da geçen maceralarını okuyoruz. Babasının küçüklüğünden beri devrimci olmasına karşı İsyan tıp okumak istiyor. Adana da babasının oteritesinden kaçmak, sıkıcı ev hayatından kurtulmak için Paris'e okumaya gider. Burada sıkı bir şekilde derslerine çalışırken bir gün arkadaşlarıyla sohbet sırasında özgürlükle ilgili düşüncelerini dile getirir ve kendini Özgürlük grubunun içinde bulur. Burda görevi, broşürleri, posterleri gizli bir şekilde insanlara yaymaktır. Bir nevi kuryecilik. Görevi sırasında kendisiyle aynı görevi yalan Clara ile tanışır. Clara'ı gördüğü gibi aşık olur. Savaşın hüküm sürdüğü bu dönemde İsyan ve Clara'nın maceralarını okuyoruz. Ben kitabı genel olarak beğendim. Kitabın konusu etkileyici, kitap da akıcıydı ama kitap çok hızlı ilerliyordu. Daha bir konuyu idrak edemeden başka bir konuya atlıyordu. Olaylar çok hızlı ilerliyordu, yer ve zaman bir birine karışıyordu, karakterlerin duygularını anlayamıyordum ve savaş olmasına rağmen savaş psikolojisini aktaramdığını düşünüyorum. Okunur ama büyük bir beklentiye girilmemeli bence.
Doğu'nun LimanlarıAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202640,2bin okunma