Agatha Christie; kardeşi ile girdiği iddia sonrası polisiye kitabı yazmaya başlayarak tarihin en çok satılan polisiye romanlarını yazan, takma bir adla aşk romanları yazan ( Mary Westmacott) , 11 gün boyunca ortadan kaybolarak basınıda yerini alan, Pera Palas 411 numaralı odanın konuklarından biri olan ünlü yazar.
İncelememe yazarın hayatından bahsederek başlamak istedim. Yazarın hayatından bahsettiğim kısa kesit ilginizi çektiyse gidip Agatha Christie'nin hayatını bir de kendinizin araştırmanızı öneririmmm. (ilginizi çekebilecek olayları var hanımefendinin)
Gelelim kitaba; okuduğum Agatha Christie' nın kitaplarında ilgimi en çok çekenleri Hercule Poirot'un bulunduğu kitaplar oldu, iskemlede beş ceset de bu kitaplardan biri.
Kitap Hercule Poirot'un rutin kontroller için dişçiye gittiği gün Poirot'un dişçisi Henry Morleyin öldürülmesi ile başlıyor. İlginç olarak dişçinin herhangi bir düşmanı veya sancılı bir aşk hayatı yok. Morley'i öldüren kişiyi aramak için Başmüfettiş Japp ve Poirot dişçide bulunan kişileri araştırmaya başlıyor, araştırma sürecinde yeni cinayetler işleniyor...
Benim yorumlarıma gelirsek; katili sezmiş gibi olsam bile herkesten şüpelendiğim için kitabın sonu beni oldukça şaşırttı. Bir çırpıda okunabilecek, sürükleyici, heyecanlı güzel bir kitap. Okursanız pişman olmazsınız diye düşünüyorum ((: