Doğrulara şahit olmak çok üzücü...
2024 2. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2024 20:05
Öncelikle kitabı hiçbir siyasi partiyi göz önüne alarak incelememeye çalışacağımı belirtmek isterim. Süreç içerisinde etkin rol oynamış olsalar da temelde sosyolojik bir problem ortaya konmaktadır. Toplumumuzun (bunun örnekleri başka ülkelerde de görülebilmektedir) manipülasyona ve provokasyona ne kadar müsait olduğuna bir kez daha şahit olmuş oldum. Her meslekten, her sosyoekonomik gruptan, her inanıştan insanın başka adlar altında ne kadar kolay ikna edilebildiklerini ve bu durumu ne kadar bağnaz(bir inanca, bir düşünceye aşırı ölçüde bağlanıp ondan başkasını düşünemeyen, ondan başka her öğretiye, her inanışa karşı olan (kimse)) şekilde savunabildiklerini görüyoruz. Evli biri ile birlikte olan ve bu durumu "Ama o benim gerçek aşkım, o aslında beni seviyor!" diye açıklayan bir insana kandırıldığını/kullanıldığını ne kadar açıklasanız yine hatalı olan, aşktan anlamayan ve haksız olan siz olacaksınız. İnsanların kendilerini, eşlerini, çocuklarını gayet normalmiş gibi başka bir erkeğe (cinsel yolla) teslim etmelerini, hatta bu durumu körü körüne savunmalarını okudukça yaşadığım şaşkınlık ve hayal kırıklığını anlatamıyorum. Yalnızca insanlara karşı olan güvenimin ve inancımın daha da zedelendiğini, bu okuduklarımın beni gerçekten derinden yaraladığını belirtebiliyorum. Buraya kadar okuyan kimsenin olacağına da pek inancım yok ama yine de belirtmek isterim. Bu kitabi üzerine düşüne düşüne detaylıca okumanızı tavsiye ederim.
Hayata Dair
Şehvetiye Tarikatıİsmail Saymaz · İletişim Yayıncılık · 20193,074 okunma
Sonuna kadar okudum. Insan denen mahlukat pek güveni hak etmiyor zaten de merak ettim okuyacağım inceleme için teşekkürler.
Sayin Merve okumanı kesinlikle tavsiye ederim✌️