2024 27. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2024 11:38
Takvim 15 Şubat 2003 , Cumartesiyi gösteriyor. Yer Londra. “Savaşların biri bitmeden diğeri başlarken,dünyanın her yerinden kan dökülmeye devam ederken, nedensiz bir şiddet eyleminin gelip bizi bulmayacağının garantisini kim verebilir?” Orta yaşlı başarılı sinir cerrahı Henry Perowne’nin sıradan sandığı bir tatil gününe konuk ediyor Ian McEwan Henry Perowne orta üst sınıf bir aileye sahip bir doktordur. Eşi hukukçu.Çocuklarından kızı şair adayı, oğlu müzikle ilgilenmektedir. Sıradan bir tatil gününü yaşayacaklarını düşünürken Londra sokakları 11 Eylül İkiz kuleler saldırısı sonrası Irak işgaline karşı savaş karşıtı eylemler, yürüyüşlerle dalgalanmaktadır. Yazar ilk izleminle bir doktorun bir tatil gününde yaşanan bir kazanın gününü nasıl etkilediğini ve aile hayatını anlatırken; derin bir okumada toplumun üst kesiminin olaylara bakış açısını, kuşakların olaylara bakış farkını, Avrupa’nın Amerika’nın Irak’ı işgaline tepkisini göz önüne seriyor. Kullandığı tıbbi terimlerde okumayı yavaşlatsa da benim için keyifli bir okumaydı.
CumartesiIan McEwan · Yapı Kredi Yayınları · 2007316 okunma