2022 4. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2022 12:21
Tılsımlı Deri ; çok sevdiğim bir yazar olmasına rağmen Balzac’a hayran olmamı sağlayan yarı fantastik ve subliminal taşlama. Kurgunun dışında Balzac’ın betimlemeleri,cümlelerin yormadan akışı öyle güzel ki elbet çevirmen de alkışlanmalı.Fransızcanın nasıl güzel bir dil oluşuna şaşmamak gerek… Romanın baş kahramanı Raphael de Valentin, genç ve umutsuz bir adamdır. Maddi sıkıntılar içinde olan Raphaël, hayatına son vermeyi düşünürken bir antikacı dükkanına girer ve burada büyülü bir deri parçası bulur. Antikacı, derinin sahibinin tüm dileklerini yerine getireceğini, ancak her dilek ile birlikte derinin küçüleceğini ve sahibinin yaşamını kısaltacağını açıklar. Raphael bu tılsımlı deriyi alır ve dileklerini gerçekleştirmeye başlar. Ancak zamanla, her dilek sonrası derinin küçüldüğünü ve kendi ömrünün azaldığını fark eder. "Tılsımlı Deri," Balzac'ın insan doğası, arzular ve kader üzerine düşüncelerini yoğun şekilde işlediği bir romandır.
Ölüm
Tılsımlı DeriHonore de Balzac · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,239 okunma