2024 201. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2024 17:53
Merhabalar Bu kitapla yazarın amacı kullanabileceğimiz mümkün olduğunca çok, yararlı ve somut bilgiyi bizlerle buluşturmak. Eserin dilinin kolay, anlaşılır olması idrak etmemiz adına bizler için avantaj konumuna getiriyor. Kitap hormon odaklı değil semptom odaklı, bizi etkileyen semptomların arkasında ne olduğunu ve en önemlisi kendimize yardım etmek için neler yapabileceğimize ışık tutmaya çalışıyor. Kendimizi en iyi şekilde hissetmek, gücümüzün gerçekten bizim elimizde olduğunu anlamamızı sağlaması güzel. Semptomları yorumlayarak, neyin eksik olduğunu görerek yeni yaklaşımlar denemek için kendimizi donanımlı hissetmemizin önünü açıyor. •Neden uyuyamıyorum? •Neden yemeden duramıyorum? •Neden aklımı kaybediyormuş gibi hissediyorum? •Neden bu kadar kötü hissediyorum? •Bu öfke nereden geliyor? •Hormonal döngümün nesi var? Bölümlerinin içeriğinde "Bu bölümde şu hormonlara odaklanacağız" kısmında o duygu üzerinde etkili hormon özelliklerine ve azlığı ya da eksikliği ile nasıl başa çıkacağımızı tavsiyelerle önerilen besinlerle ele alıyor. Benim de kortizol yüksekliğim, bir de tip 2 diyabet için notlar aldığım kısımlar oldu. Diğer kısımlarda ise bilmediğim farkında olmadığım hormon özelliklerinin bilgilerini öğrendim. En ilginci yağın vücut gereksiniminde ne kadar hayati olduğu bilgisi, ayrıca sağlık açısından MCT yağı ve tozunun önemini ilk kez duydum.Bu yağ, kan dolaşımında hızla emilir ve iyi yağlar içerdikleri için iştahımızı kapatır ayrıca beynimizi ve vücudumuzu harekete geçirir ,iştahımızı kontrol altına alır, kolajen ile birlikte tüketildiğinde etkisi daha fazladır. Kolin ile ilgili bilgi de uygulamak istediğim kısımlardan. Vücudumuzun odaklanmamıza ve öğrenmemize yardımcı olan asetilkolin üretimini yumurta, brokoli, karaciğer gibi bazı gıdaların yanı sıra kolin takviyesi ile de alabiliriz. Karabiber ekleyerek zerdeçalın biyoyararladığını daha da arttırabileceğimizi öğrenmek de hoştu. Kaydettiğim bir diğer kısım; açlık hormonlarımızı yatıştırmak için besin değeri yüksek 10 muhteşem gıda: Yumurtalar, zeytinler, istiridyeler, avokado, balık, antrikot, biftek, dana ciğer, süzme yoğurt ve diğer tam yağlı süt ürünleri, bademler, haşlanmış patates, kolajen peptitleri. @monakitap sağlık serisinden #hormonyönetimi eserini gönülden tavsiye ederim
Hormon YönetimiDavinia Taylor · Mona Kitap · 202420 okunma