2017 22. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2017 00:00
- Gümüş Nilüfer (Leydi Yee) - Kaptan Hammond - Macy Efendi Yee denizcilikle uğraşan bir Çinlidir. Üç kızı olmuştur, en küçük kızına Gümüş Nilüfer ismini vermiştir. Denizlerin hakimi olan Kaptan Hammond ile evlenir. Çin, Hindistan, Madagaskar, San Francisco'ya yolculuklar yaparlar. Leydi Yee birçok dil bilmektedir, büyük sayıların hesaplarını kafasından yapmakta ve ticari zekasıyla alım-satımda büyük kazançlar elde ederek zengin olmuşlardır. İki çocukları olur; kızları Macy ve oğulları Nathan. Bir deniz seferinde Kaptan Hammond ve oğlu Nathan sıtmaya yakalanırlar ve Nathan bu sefer sırasında hayatını kaybeder. Kaptan Hammond ise tam olarak iyileşemez ve bir süre sonra hayata gözlerini yumar. Leydi Yee ile kızı Macy bir davet sırasında Rus çarının oğluyla tanışır ve onunla evlenerek tüm dünyayı gezerler. (9 Temmuz 2017) Kitap incelemesi/özeti yazmaya lise yıllarında başlamıştım. O zamanlar kitabı unutmamak için başladığım bu istek şimdi biraz azalsa da devam ediyor. Birkaç ajandam vardı, oraya kitabın özetini, kitap karakterlerini ve kitaptan beğendiğim alıntıları yazardım. Çok sonra kitap okuma sitelerini keşfettim. Ajandalarımda bulunan özetleri buraya da hiçbir değişiklik yapmadan yazmaya karar verdim, bu da onlardan biri. Kendi cümlelerimle daha çok bir şeyler karalamadığım için biraz hayıflandım. Neyse ki yazdığım kadarı bile güzel.
Gümüş NilüferThomas Steinbeck · Nemesis Kitap · 201430 okunma