·374 syf.····Okunma: 31 Temmuz 2024 11:47 kitabı bitireli daha beş dakika bile olmadı. Taze taze yazıyorum...
Öncelikle çok güzeldi, yani ilk kitabından kat kat daha güzeldi. Her sayfa çevirişimde şok geçirdim. Şaka yapmıyorum yani, o kadar ağzım açık okudum ki.... anlatamam. Aşırı beğendim. Ve bir itirafım var BEN HİMURA'YI AFFETTİM ÇÜNKÜ O ÇOK TATLI BİR İNSAN OLDU YANİ BEN KARAKTER GELİŞİMİ DİYE BUNA DERİM
----------------------------------------------------------------------------------------------
3. kitabı, yazılalı ve çevrilene kadar büyük ihtimalle ben bu kitabı unutmuş olacağım çünkü bu kadar olayı ve kaosu hatırlamam mümkün değil. Bu yüzden yaşanılan her şeyi yazmam gerek. Yani direkt spoilerli olacak..
Başlıyorum:
(gelecekteki ben olabildiğince kıslatarak anlatmaya çalışıyorum)
Kurara, Haru, Sayo ve Tomoe önceki kitabı hatrlarsanız (ki bilmiyorsunuz büyük ihtimal) imparatorluktan kaçıyorlardı. Bu kitapta kaçmalarıyla başlıyor. Kaçıyorlar ve sürekli hareket halindeler, sürekli yiyecek falan arıyorlar ve ormanda uyuyup kalkıyorlar. Amaçları büyük akıntı'ya gitmek. Çünkü orada orihime gemisi var, yani bunların görevlerini yerine getirdiği gemi. O gemiye ulaşmak için büyük akıntıya gitmeleri gerek. Bir gün yine yemek ararlarken içlerinden biri(kim olduğunu hatırlamıyorum) bir ev bulduğunu ve ormanda yatmaktan daha az tehlikeli olduğunu söylediği, harabe bir ev buluyor. Teklikesi az ve terk edilmiş olduğu için bunlar da eve giriyorlar. Fakat kurara'yı uyku tutmuyor çünkü sürekli kendisine birisi sesleniyormuş gibi hissediyor. Kurara üst kata çıkıyor ve bir şikigamiyle karşılaşıyorlar. Şikigaminin adı Banri, Banri efendisinin(kanını kendisine bağlamış hünerbaz) öldüğünü ve aklını kaybetmemek için kendini kapattığını fakat Kazami köyüne (eski hünerbaz köyü, artık yanmış bir halde) gitmesi gerektiğini söylüyor. Kazami köyü de büyük akıntının olduğu tarafla aynı yönde olduğu için, şikigamiye yardım etmeyi kabul ediyorlar. Bu sıra da Himura napıyor? Vicdan azabı çekiyor tabiki. Rüyasında sürekli kurara'yı ve akane'yi görüyor. Himura, Orihime de bir sabah uyandığı vakit, orihime'ye birinin gizli gizli girdiğini öğreniyor.
Bu kişi tomoe'nin babsı, sohma'nın( yani sorabitoların iyiliği için çalışan bir kuruluş diyebiliriz ama daha çok ter*rist gibiler.) lideri Rei. Himura adamı orihime'nin başındaki kadına götürüyor. Adam bunları tehdit edince himura adamı zeka'ya yani( büyük akıntının yanında olan bir şehir diyebiliriz) götürmek zorunda kalıyor.
Kurara'ya geri dönelim. Kurara, şikigamilerin özgür olmasına kafayı takmış durumda ve banri eski bir şikigami olduğu için banri'ye ne yapması gerektiğini soruyor. Banri'de gitmesi gerektiği kazami köyünde eski bir hünerbaz kadının olduğunu( kadının adı oda) ona yardım edebileceğini söylüyor.
Böylelikle kurara oraya gitmeyi kabul ediyor. Ve tabii kurara'nın gittiği her yere haru da geliyor.
Peki imparatorluk napıyor? boş durmuyor tabii ki. Kurara'nın peşine fujiva'yı takıyorlar. Fujivayla haru'nun kanları birbirine bağlı olduğu için, ve fujiva harunun her yanına gelldiğinde harunun ona itaat etmesi gerektiği için oldukça tehlikeli bir durum oluşuyor.
Kurara, sayo, tomoe ve haru banri nin sırtında sürekli haraket halindeler fakat banri efendisi olmadğı için aklını kaybetmek üzere. Bu yüzden haraket ederlerken bir gün çıldırıyor ve haruyu sırtından fırlatıyor haru havada uçuyor (bu sahneHFWIHFLEAIHFWOŞHGWŞEKHRGOEWŞGHEOLGH4WŞ4G)
NEYSE sonra kurara banri'yi sakinleştiriyor ve aekadan haru ben iyiyim ama burda garip şeyler var diye bağırıyor. Bunlar haru'nun yanına gidiyor fakat bir de ne görsüner yumurta gibi kapsüllerden oluşan bir şehir var. Sonra haru ve kurara güneye giden bir gemi(yani kazamiye ve orihimeye) bulmak için şehre giriyor. Haru çok rahat bir bir şekilde (of bu sahneler çok komikti) bir adamı oyuna davet ediyor, kazanırlarsa gemiye binecekler. oyunda kağıttan oluştuğu ve kurara da hünerbaz olduğu için hile yapıyorlar. (her şey haru'nun başının altından çıkıyorBKEWFHWVÖFBWÖ) daha sonra bunlar tam gemiy bineceklerken FUJİVA srfszi geliyor. Sonra ofuda savaşı başlıyor tabiki. Kurara kağıttan havai fişek yapıyor bu bir işaret, tehlike olduğuna dair. Sonra şehrin diğer tarafında bıraktıkları banri, sayo ve tomoe geliyor. Bunlar bir şekilde gemiye binip fujiva dan kaçıyor ama gemi, havada yolculuk yaparken fujiva şrfszi tekrar geiyor :( ve gemi...gemi PATLIYOR. sonra herkes bir tarafa uçuşuyor. Kurara uyandığında bu fujiva yine geliyor ama tabiki herkes bir tarafta olduğu için kurara yalnız. Fujiva ile savaş yaparlarken banri çıkıyor ve...eee şey özü kırılıyor. Fakat bu hiç alışıldık bir durum değil. Çünkü özün kırılması imkansız. Sonra özün içinden çarpılmış bir ruh çıkıyor. Ruh içinden geçtiği herkesi öldüreceği için kurara ve fujiva kaçıyor. Fakat, banri'nin ruhu kurara'nın içinden geçiyor. Kurara geçmişi hatırlamaya başlıyor (kurara önceden akiydi fakat haru hafızasını silmişti) ve acıdan yere yığılıyor.
Peki prenses napıyor? Fujiva'nın güneye kazami'ye gittiğini öğreniyor ve kazami'ye doğru yola çıkıyor.
Bu sırada himura 'da rei'yi zeka'ya bırakıyor fakat bıraktığı sırada karşısına bir yılan çıkıyor. Bu yılan bir şikigami ama aklını kaybetmemiş, himura'ya diyor ki benimle gelmek ister misin, eğer istersen seni efendimin yanına (yani kazami'ye götürüm) himura da oranın eskiden hünerbaz köyü olduğunu biliyor, zaten ailesi önceden orda yaşamış. Şikigamiler hakkında bir şeyler öğrenmek için yola çıkıyor..
Daha sonra kurara uyanıyor ve kendisini kazami köyünde, hünerbaz Oda'nın(banrinin ve yılanın efendisinin öğrencisi) evinde buluyor. Neyseki oda , kuraraya zarar vermemiş çünkü haru oda'nın kötü bir şey yapmasına izin vermemiş. Kurara bunları duyunca raarahatlıyor. Oda'nın onu bir yere götürme teklifini kabul ediyor. Gittikleri yer mağranin içindeki bir nehir. Bu nehirin içinde bir sürü kutu var. Oda aynı zamanda mezar bekçisi. yani ölü hünerbazların ruhlarını kutularda saklıyor. Fakat kurara kutuyu açınca içinde şikigami özü görüyor. bu ne demek peki? yani tüm şikigamilerin içinde, hünerbazların ruhları ve külleri varmış demek. Tarih boyu kibirli olup şikigamilere eziyet eden hünerbazların şikigamilere dönüşmesi... ilahi adalet...Şikigamilerin sahipleri olmadığında delirmesinin nedenini de şimdi anlıyoruz. Sahiplerinin kanları sayesinde hem onlara itaat ediyorlar hemde ölü olmalarına rağmen düny ile bağ kuruyorlardı. Fakat o bağın gitiğini düşünün. O zaman şikigaminin ölü ruhunun dünyaya ait olmaması gerekir. Çünkü ölülerin ruhunun yeri dünya değildir, fakat arada kan bağı da olmadan dünya da oldukları için deliriyorlar. Şİmdi biraz tarih öncesine gidelim. Kurara ve haru yapılan ilk şikigamilerden, bu yüzden yıldız tozundan üretildiler. Yıldız tozu onlara kendi kararlerını verebilmesini, insan gibi olmalarını sağladı. Fakat hünerbazlar insan gibi olan birileri değil, kendilerine itaat edecek birilerini istiyorlardı. Bu yüzden şikigamiler özgür olmasın diye yıldız tozu ağacını kestiler.
Gerçeği bilmelerine rağmen, kendilerinin de şikigami olacağını bilmelerine rağmen kestiler. Peki bu nasıl yapıldı. Bir ayin sayesinde. Yere bir çember çizilir. Hünerbaz içine konulur. Kaçmasın diye etrafı kağıttan koza ile sarılır. Daha sonra hünerbazı ateşe verirler. Küllerinden ve ruhundan yeni bir şikigami oluşur.... bu sahneleri normalmiş gibi anlatıyorum ama okurken çok koktum yani ...çünkü yakıldığınızı düşünün. ve ruhunuzun dünyaya hapsedildiğini. Neyse devam edelim. Kurara tüm bunları öğrenirken arkasını dönüyor ve himura'yı görüyor. O anın etkisiyle, kendisi de şikigami biliyorsunuz ki. Sinirleniyor ve himurayı bir güzel dövüyor. Ama nasıl güzel dövüyorWŞIHFIAHFLIGBHŞAO yani himura'yı ofudasıyla duvardan duvara fırlatıyor. Sonra himura'nın akaneyi öldürdüğünü duyuyor. yine dövüyor Himura da hatasını bildiği için hiç engel olmuyor. Daha sonra öğreniyoruz ki himura'yı kazami'ye getiren yılan efendisi için onu kandırmış. Efendisi oda, hünerbazlara düşman ve her zmana yılandan hünerbaz kurban istiyor. Yılan hünerbazları kandırıyor ve oda'ya getiriyor. Kurara'nın dövmesi bitince bu sefer sıra oda'ya geliyor bunlar oda'yla savaşırken kurara kıyamıyor himurasınaERGŞGIWHFQ3POHFŞWEFHNOWHFO3 arkadaşlar yalan değil valla ama yani... o kadar dövdükten sonra acıyor himura ya ve ayırıyor onları. benim merhametli kızım kurara neyse sonra haru da orda tabii onu dmeyi unuttum benGRŞFBPIHPFĞW3ĞHF2Ğ2OHOŞRH kusura bakmayın okuyan varsa, yetişemiyorum olaylara. Kurara'nın oda ile konuşması gerekenler var, himura ile oda'yı ayırdıktan sonra onu kenara çekiyor. bu sıra da da himura ile haru yalnız kalıyor!!!!!! BAKIN İKİSİNİN YALNIZ KALMASI ÖNEMLİ DİKKATİNİZİ BURAYA VERİN. Neyse devam edelim kurara oda'dan yıldız tozunu nasıl bulabileceğini soruyor. Oda da suzaku ile konuşmasını söylüyor. bu suzaku büyük akıntı da. Suzaku bir şikigami ama çok önemli bir şikigami bunu aklınızda tutun.
Neyse işte bu sırada haru ve himura napıyor??? çok şaşıracaksınız haru birdenbire himura'ya şikigami ayini'nin nasıl gerçekleştiğini anlatmaya başlıyor. Himura neden bunu anlattğını soruyor, haru ise başından beri bunu öğrenmek için çabaladığını söylüyor himura'ya. Bu bilgi karşılığında haru himura'dan bir şey istiyor. Bunu sonra öğreneceğiz....
kurara oda ile mağaraya tekrar geliyor. ve haru'ya büyük akıntıya, suzaku'nun yanına gitmeleri gerektiğini söylüyor. bunlar yola çıkıyor ve himura'yı oda ile birlikte başbaşa bırakıyorlar. PUAHAHIHSAHOEF "KARMA BUDUR HİMURA ZIRLAYABİLİRİSN" bu sahnede bu tepkiyi vermiştim fakat şimdi himura'yı tekrardan sevmeye başladım...Yalnız kurara'nın bipolarlık şaka mı bir yardım ediyor bir öldürme teşebbüsünde bulunuyor.
haru ile kurara büyük akıntıya gitmek için mağraya giriyorlar fakat araları biraz açılmış durumda. Bunun nedeni birbirlerinden sır saklamaları. Çünkü haru geçmişteki kurara'ya, yani aki'ye gelecekteki kendisine hiçbir şey söylememek için söz verdi. Fakat gelecektek aki, yani şimdiki kurara(biraz karışık yazdığımı biliyorum özür) haru'dan kendisine her şeyi anlatmasını istiyor. Ve şimdi izninizle geçmişteki aki'yi anlatıcam. Buarada hala okuyan veya okumaya cesaret eden varsa(ki pek sanmıyorum, çünkü çok uzun) ona çok teşekkürler<3
Şikigami olmak önceden sadece çok saygın hünerbazlara, ölümsüzlük olarak verilen bir onurdu. Savaş başlayıncaysa her şey değişti. Şikigamiler alet olarak kullanılmaya başlandı. Ve itaat edilmeleri için yıldız tozu olan ağaçlar yok edildi. Aki ise ağaçların yok edilmemesi için kazami'ye yardıma geldi. Fakat başarısız oldu. Savaştı, çok çabaladı ama sonuç hep hüsrandı. bu yüzden (gelecekte başka bir neden daha olduğunu öğrenicez, yani tek neden bu değil) aki hafızasını sildirdi ve kurara oldu.
--------------------------------------
haru ve kurara büyük akıntıya doğru olan yolcuğua dvam ederken ne oldu dersiniz?
Fujiva, peşlerindeki prenses tsukimi, fujiva'nın şikigamisi ruki; rehin olaraksa sayo ve tomoe geldi...
peki nasıl oldu? sayo ve tomoe gemi yanıdıktan sonra uyandıklarında bir maymun (şikigami)onlara yardım edior ve kazamiye gidiyorlar fakat prensese yakalanıyorlar ve maymun hepsini mağraya getiriyor. Daha sonra bunlar savaşıyor ve biliyorsunuz ki fujiva'nın emrinde haru var. bu yüzden bunlar tam yenilecekken ADAMIM HİMURA GELİYOR VUUHHHOOHH bunları kurtarırken yanlışlıkla maymun ölüyor ve özü himura alıyor. kurara'ya kaç diye bağırıyor ve özü kırıyor. kurara, sayo, tomoe ve haru kaçarken himura imparatorlukla savaşıyor ve onları kurtaıryor. fakat daha sonra kendisinin içinden ölü ruh geçiyor peki himurayı bu ölü ruhtan kim kurtarıyor dersiniz??? YILAN... hikayenin başında bu himurayı satmak zorunda kalan yılan...
bu srada bizim dörtlü kaçıyorLEHBCLWEBCHILWEHF ama nasıl güze kaçıyor nereye gittiklerini bilmeden mağranın labirentinde koşuyorlar fakat fujiva ve prenses tsukimi de bunarı takip ediyor. En sonunda çıkmz sokağa gelince (arkalarında uçurum var) bunlar nanay oluyor, gerçekten FBŞQ3FHBIALFBHPIQŞFŞRGKHBFIWŞ ufak çaplı bir şok yaşıyorlar... ve... ve... uçurumdan atlıyorlar! kurara kağıttan kanat yapıyor, hepsini sarıyor ve güvenli bir şekilde yere düşüyorlar.
sonra suzaku'yu aramaya dvam ediyorlar. ve işin garibi buluyorlar. suzaku kurara'ya geçmişi hakkında çok şaşıracağınız bir bilgi veriyor. meğerse kurara önceden son yıldız tozuna sahipmiş, başarısız olmuş, üzülmüş. bir sürü hünerbaza ayin yaparak onları tek bir şikigaminin bedenine koymuş ve oraya yıldız tohumunu yerleştirmiş. kurara bu sayede kalan son yıldız tozunun suzakunun içinde olduğunu öğreniyor. fakat tam bu sırada yine bu imparatorlar falan fistanı geliyor. of gerçekten bir salmıyorlar. aptallar daha... imparatorluk gelince işler karışıyor, bir de üstüne üstlük imparatorluk gemisi geliyor. bunca derdin arasında diyorki "savaş başladı, sorabitolar yer halkına savaş açtı" biz daha bu şoku atlatamadan suzaku'yu yakmaya başlıyorlar.
fakat suzaku yanarsa, toz da yanar. kurara bir şekilde yıldız tozunu almalı.yoksa şikigamiler özgür olamaz. fakat eğer yıldız tozunu alırsa suzakunun içindeki hünerbaz rularını salmış olur ve o ruhta herkesin içinden geçer. bir karar vermesi gerekiyor ve suzakunun özünü içinden alıyor. fakat öz elinden kayıyor ve haru'ya düşüyor. bu normalde olsa iyi bir şey olurdu ama haru'nun özü fujiva'ya bağlı olduğu için bu çok kötü bir şey. Fujivanın eline suzaku'nun özü geçerse, şikigamiler bir daha asla özgür olamaz. tahmin edeceğiniz üzere fujiva haruya özü getirmesini istiyor ama şaşıracağınız bir şey daha, haru özü getirmiyor! yani itaat etmiyor. Aslında etmesi gerek zorunlu ama etmiyor. Bunun nedeni, himura ile yalnız kaldıklarında, (o sahneyi aklınızda tuttunuzz umarım) himura'dan kanını özüne bağlamasını istemesi. yani artık haru'ya himura emir veriyor bu yüzden haru özü kurara'ya veriyor.
kurara özü kırdığında içinden bir sürü ruh çıkıyor ve kurara'nın içine giriyor ve kurara acıdan yere yığılıyor. uyandığında himura'nın onu kurtardığını, haru'nun yıldız tozunu aldığını, himura'nın çok pişman olduğunu, fujiva'nın içine ruh girerek öldüğünü görüyor.
himura, kuraryla birlikte gelmek istediğini söylüyor ve ne olursa olsun onu koruyacağını söylüyorhimura sonunda adam oldu...
buarada kitabın sonuna sayo ve tomoe ile yolları ayrılıyor çünkü onlar orihime'ye (çalıştıkları gemiye) geri dönmek istiyor.
gelecek kitapta himura,haru ve kurara üçlüsünü okuyacağız yani. tabi 3. kitap yazılacaksa.
umarım yazar aşk üçgeni yapmaz çünkü bu kitabın boka dönmesini istemiyorum. eğer yaparsa da tarafım belli himura ve kurara'yı shiplerim net. çünkü haru ile arkadaş gibiler
ilk kitaptan kat kat daha güzeldi.