ŞATO… Bitirdin bizi be samimi söylüyorum manyak ettin:D
Arkadaşlar baştan uyarımı yapayım dikkatiniz dağınık bir dönemdeyseniz kafkanın bu kitabına bulaşmayın! Neden mi ? Kafka bilindiği üzere eserlerindeki karakterlerle nesneleri ve mekanları bütünleştirmeyi seven bir yazarımız aynı zamanda olay örgüsü bir sona bağlanmadığı için kitaba tam odaklanmışken nerden geldiği belli olmayan karmaşık diyaloglar karşınıza çıkıyor ve kalkıp bir elinizi yüzünüzü yıkarken buluyorsunuz kendinizi, o denli odak isteyen zor bir kitap K. Kitabın ana karakteri ve Klamm karakteriyle alt üst ilişkilerini ve kaoslarını çok iyi bir şekilde yansıtmış. Okurken tabularınızı, topluma bakış açınızı hatta kendi değer yargılarınızı sorgulatacak bir eser K. Şatoya ( resmî makamlara ) deli gibi ulaşmak istiyor fakat her yaklaştığında daha da uzaklaştığını fark ediyorsunuz okudukça ..
Psikolojik açıdan bakıldığında da Kafka gerçek hayatta sorunları olan bir yazar babasıyla arasındaki uçurum, ikili ilişkilerde ki şansızlığı, yaşadığı tüberküloz hastalığı.. genel olarak kaos hakim hayatına, şato kitabında da hayali bir dünya ve ulaşılması zor bir amacı olan bir karakter var acaba kafkanın tasarladığı kendi dünyası mı diye de düşündürtmüyor değil :)
Keyifli okumalar
Şato