···Okunma: 01 Ağustos 2024 18:59 Kapaklar kimi zaman içerik konusunda yanıltıcı bir izlenim oluşturabiliyor. Fakat her daim güzel olmasını tercih ederim. Bu kapağı ise beğenmedim, neden böyle olduğunu tahmin etsem de. Daha güzel bir seçim olabilirdi. Kitabın dikkatimi çekme sebebi arka kapağındaki yazı. Çok kültürlülüğü göz dolduruyor. Beninli karakterin Norveç'e yolculuğunu anlatan Macar bir yazar. Daha ne olsun. Kitap gerçekten keyifli ve ilginçti. Büyülü bir atmosferi vardı. Yazarın anlatımı samimi ve güçlü. Hayvanlar, çöl, kar arasında oradan oraya sürüklendim durdum. Okurken sanki Aimé çok yakın bir arkadaşımmış gibi hissettim. Ve böyle hissetmemin nedenini Epilog kısmını okuyunca anladım.
Herkese tavsiye edebileceğim bir kitap değil. Kimine bazı kısımlar sıkıcı gelebilir. Kimine bazı kısımlar rahatsız edici gelebilir. Fakat değişik bir şeyler denemek isteyenlere tavsiye ederim.
Not: Hasta bakıcılığı, yaşlı bakıcılığı işi ne kadar zormuş. Bakan için de, hasta için de. Allah'ım kolaylık versin hepsine.