Kitap sabah kalkınca ayık kafa ile okunması gereken bir kitap gibi geliyor bana. Günün yorgunluğu üzerine zihni oldukça fazla çalıştırmak gerekecek bu kitapta anlayarak ozumseyerek ilerlemek biraz zor olacak gibi geliyor.
Okuduktan sonra iyi ki felsefe okumuyorum diye düşündüm, çünkü içinden çıkılmaz tartışmalar dönüyor. Zaman zaman çok derin farkındalıkla kazandım(sadece okuyarak çok bedava) zaman zaman ne oluyor konu buralara nasil geldi şimdi ne alaka diye düşündüğüm oldu.
Kitap benim entel seviyemin üzerinde, bunu çok iyi anladım.aylik hedefim vardı ve listede bu Kitap da vardı, zaman oldu bu sebeple sadece bitirmek için okudum. Zaman oldu o kadar anlamamaya başladım ki sesli okumalar yaptım.
Felsefe hocamız önermişti,bilincdisimda ve hatta bilincimde olumlu etki birakmasinin kaçınılmaz olduğu kanaatindeyim. Bi sayfadan bir cümle dahi anlamış olsam bu benim için kardır ve değerlidir. İlerleyen yıllarda ara ara tozunu artıracağım. Bu arasa sokratesi yakından tanımak ve de neden idam edilecekken kendini kurtarmak isteyenleri değerleri uğruna reddedis bedenini anlamak güzeldi.
Bu hayatta değerlerimiz için yasamiyorsak bu nice kötü bir yasamdir️