···Okunma: 03 Ağustos 2024 15:17 Neden iktidar olamaz? Çünkü:
Kurultayda Genel Başkan'ın "anahtar liste" ile bu arkadaşlara oy verin demesine rağmen 1218 delegenin yarısının bile oyunu almayan kişilerin her şeye karar verdiği bir parti, AKP karşısında hiçbir umuda karşılık veremez. Delegeye kendini zor seçtiren kişilerin masa başına oturup genel merkezde ülkeyi kurtaracak kadroları kalemle yazdığıni bir parti düşünebiliyor musunuz?
Diğer bir iktidara engel skandal ise eski Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşmaları tam anlamıyla bir ihanet belgesidir. CHP'nin kurucusu Atatürk'e, onun önderliğinde yapılan Aydınlanma Devrimlerine, ülkemizin kurucu ideolojisine, Türk kimliğine ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne düşmanlık yapmıştır. Çıkarlar için bunu görmezden gelmek ihanet olur. "Dersimli Kemal" söylemi bu ihanetin doğruluğudur. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu, Aydınlanma Devrimleri ile barışık bir Tuncelili değil, bu devrimlere karşı travmalı ve feodalizimin temsilcisi Seyit Rıza aşkıyla yanıp tutuşan bir Dersimlidir.
Atatürk'e "Kefere Kemal " diyen ve mikro Laz milliyetçiliği yapan Bekâroğlu'nu partiye ve PM'ye Kemal Kılıçdaroğlu taşımıştır. "Statükocu ve ırkçılığa dayalı Atatürk Milliyetçiliğine son vermek ve kardeş halkların özgürce yaşadığı bir Türkiye için CHP" söylemleri içinde olan namı diğer TR-705 kod adlı Sezgin Tanrıkulu'nu partinin yetkili makamlarına KK getirmiştir. Açılımlarda AKP'yi yavaş bulan ve bu yüzden anlaşmazlığa düşen Murat Özçelik partiye PM'ye KK sokmuştur.
KK yönetiminde YCHP haline gelen CHP artık Soroscuların, Tesevcilerin, açılımcıların, bölücülerin, Cemaatçilerin, 2. Cumhuriyetçilerin ve işbirlikçilerin yuvası haline gelmiştir.
CHP'nin önünde bugün sadece iki "onurlu" seçenek var. Ya "Atatürk'ü aşma" savında olanları aşacak!.. Ya da adını ve bayrağını değiştirecek!..
"Atatürk'ten Menderes'e, Demirel'den Özal'a" herkese sahip çıkınca, iktidar yolunun açılacığını hesaplayan bir genel başkan söz konusu. Kürtçülere ses çıkarmazsa Kürt oylarının akacağını...
Örnek olarak:
CHP'liler, "Açılım Süreci" denilen sürecin, Türkiye'nin bölünmesini sağlayacak üç ayağının, 1) Ana dilde eğitim, 2) Yerler yönetimlere özerklik şartının kabul edilmesi, 3) Abdullah Öcalan dahil PKK yöneticilerine af getirilmesi olduğunun bilincindedirler. CHP'nin "Açılım Süreci" ne destek veriyor görüntüsünü yaratması; Kürt kökenli seçmenlerin CHP'ye oy vermesine mi, yoksa CHP'nin kendi seçmeninin oylarından bir kısmını kaybetmesine mi sebep olacaktır?
Altıok'tan dan kopup istediği yere koşma hakkı elbette vardır her genel başkanın. Ama o koşuyu "Altıok"lu bayrak altında ve Kemalizm'in mirasını tüketerek yapma hakkı yoktur.
Karşı devrim, çok partili hayata geçişimizle birlikte; CHP'nin, her geçen gün Atatürkçü çizgiden biraz daha uzaklaşmasıyla başlamıştır.