“burası Velaris,Yıldızışığı Şehri”
2024 4. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2024 17:50
acotar serisinde favorim üçüncü kitap olduğu için (acosf daha okumadım ilk üç kitap arasında favorim acowar oldu) buna bir şeyler yazmak(SPOILERLI<3)yüce leydilik görevimdir. ~~~~Öncelikle eksiler: sjm’in kendi kişiliği(problematik biri ve düşünme şeklini çözemedim tuhaf ve rahatsız edici bulduğum noktalar çok)kalemine de yansıyor. YAHU kadının kelime,fiil haznesi zaten sınırlı(eş,bağ,hırlamak,inlemek) ve hep tekrara düştüğünü hissettiriyor (bari çeviri düzgün olsun…)ayrıca romantasy okumaya bayılırım ama smut kısmı fantastiğin önüne geçecek kadar her sahneye dahil edilince komik buluyorum sorry not sorry. HAYVAN GİBİ bir savaş ortamı var milyon tane dert var ama karakterlerin umrunda değil(savaş meydanında çadırda smut sahneleri,Elain’in ölümden dönüp depresyona girmesine rağmen Lucien’in hala tek derdinin onunla olmak oluşu HAHAJAJSJASJ)Normal bir hayat,sohbet ve ilişki için uygun ortam yoktu ama sayfalarca dümdüz ev hallerini okuduk. yarattığı evrendeki eşitsizliklere karşı gelmek istemiş ama batırmış gibi hissettim. İstismar konularına değinirken bile erkeklerle kadınları bir tutmadığını kör olsa koklayarak fark eder. Feminist(!)karakterler yazmaya çalışıp HALA kadınları kaderindeki eşler ile olmazsa sahipsiz,güçsüz kalacaklar ve tek amaçları eşlerini mutlu etmek gibi göstermiş. Bu tarz ve dahası konularda Sjm ile anlaşamıyorum ama kitabın gidişatını,genelini çok etkileyen detaylar değildi puan verirken gözümde. ha bir de basic hetero cift görmekten sıkıldım oraya da değineceğim LOS GEHT’S! ~~~~favorim olma kısmı: bu serinin aile teması(found family trope) beni FELAKET etkiliyo. Inner circle benim ailem GECE SARAYI BENİM EVİM!!! hikayenin ve karakterlerin neden bu kadar yoğun hissettirdiğini anlatamam belki ama eksik olduğunu bilmediğim bir şeyleri tamamladılar içimde. Her duygu fazlaca işledi. ağladığım bölümlerdeki genel neden karakterlerin ve işlenen konuların bir fantastik kitaba göre fazla gerçekçi oluşuydu sanırım. Ayrıca geri planda kalan şeylere değinmesini sevdim. Heyecanını hiççç kaybettirmedi hep sonraki bölümü merak ettirdi. Savaş sahnelerinin oldu bittiye getirilmemesi,detaylı,aksiyonlu ama yeri geldiğinde şaşırtıcı derecede spontane ve ters köşeli oluşu>>>>> Stratejiler,bilmeceler,savaşlar,seçimler…kısacası TAM BENLİKTİ ~~~~Feyre’yi okumak önceden eziyet gelirdi. yine ezik ana karakter okuyacağım sandım. Ama bu kitapta Feyre’nin karakter gelişimi,olgun ve gücünün farkında olarak davranması,cesareti…kitabı zevkli kılan şeylerdendi. Ablaları…(Archeron ailesinin yakınlaşması kitapta en sevdiğim detaylardandı özellikle babalarının Nesta isimli gemide en önde savaşması detayına saatlerce ağladığımı söylesem???)Elain ve Nesta aynı travmaları yaşamasına rağmen Elain depresyona girdi millet savaşırken sarayda oturup insan exi için zırladı. Nesta ise hem çabaladı hem Elain’e baktı. Onun gibi tepkiler verip kendini acındırmadığı, güçlü kaldığı için herkes Nesta’ya “b*tch,duygusuz,bencil…” derken herkes Elain’in tırnağına zarar gelmesin modundaydı. İlk kitapta Feyre’ye avlanmada ikisi de yardım etmemişti yine Nesta suçlu olmuştu HAHAJASJAKSK ama elain çiçek yerine yiyecek şeyler ekse yardım edecekti:))) baştan sona işe yaramaz olduğu için ileride gücünden yararlandılar neyseki. Nesta ise üç kişi tarafından anlaşıldı Amren(GERÇEK KRALİÇE ONSUZ HERKES BİR HİÇ), Cassian(nolur benim de antrenörüm ol) bir de BEN( Nesta serideki en büyük villain diyen okuyucular sakın denk düşmeyelim ok??) ~~~~Nessian shipini (ARALARINDAKİ ELEKTRİK VELARIS’I AYDINLATIR) ve Azriel’i daha çok okumam lazım hemen geçeceğim kitaba. Shadow daddy Azriel gerçekten favori erkom olabilir. Lucien’ı da unutmayalım küçük Emrah gibiyken birden herkesin kıcını kurtardı ve Feyre ile dostlukları>>> Rhysand bu kitapta da tam olarak baba rolündeydi ya herkesi kendinden önceye koyması,koruması ama ne kadar sevse de belli edememesi falan 500 yaşında olduğunu hissettirdi lordum. Vıcık vıcık ilişki okumayı sevmesem de feysand çiftini seviyorum sanırım ya…MORRIGAN…I KNEW IT! “ilişki yapmaktan korktuğu,elde edilmez takıldığı için ilişkileri sadece cinsel oluyor,duygusal değil” gibi okuduk. Mor hakkında daha fazla şey öğrenmek,geçmişini okumak ve gerçek Mor ile tanışmak beni hem mutlu etti hem de yalnız olmadığımı hissettirdi. Umarım ilerleyen kitaplarda sjm bir erkekle MATE YAPIP YİNE SIRADAN BİR ŞEYLER YAZMAZ???? ~~~~son olarak kimsenin katılmadığı bir düşünce…TAMLIN’E ÜZÜLDÜM. Bu kitabın sonlarına kadar ölsün istedim. Gözümde kadın düşmanı,kendi hazzı ve düşünceleri dışında önemsediği başka şey olmayan zorbanın tekiydi(Sjm’in max feminist erkek karakteri HAHAJAJSJASJ). Feyre’ye ve Rhysand’a yaptığı söylemler,haksızlıklar rezaletti EVET. hele Feyre’ye yaşattıkları istismardı. sevmek için sebep yok kısaca. Ama şöyle düşünün adamın bir günde hayatı değişti,sarayı çöktü,ne halkı ne ordusu kaldı. Üstüne sevdiği kadın ve dostu,tek güvendiği adam onu terk etti. Yine de savaşa yardıma geldi,rhysand yaşasın Feyre mutlu olsun diye çabaladı o olmasa Az,Rhys ve Feyre çoktan ölmüştü. Ben olsam hakkımdır diyip görebilecekleri en büyük düşmana dönüşürdüm “sen kimsin benim hayatımın içine edip mutlu yaşayacaksın PARDON???” derdim sanırım HAJSJAJSHALS Bunu kimse konuşmamış internette bu konuda biraz hakkı yenmiş. Çoğu kişi gibi onun da karakter gelişimini okuduk. Ondan daha kötü karakterler vardı diyorum Tamlin iyi demiyorum AA ~~~~Acotar evreni bu kitapla özel oldu benim için. Zekice kurgulanmış,iyi reklamı yapılmış olması dışında gerçekten aradığım şeyleri karşıladı sadece daha dramatik bir şeyler beklerdim(sanki baştan sona aglamadı)Fantastik olmasının yanında aşk,aile,umut gibi konuları ön plana alması ve karakterlerinin full siyah veya beyaz olmaması ÖZELLİKLE son kısımda Rhys’in de bölümünün olması I LUV IT I LUV IT!! dediğim gibi bazı saçmalıklar var(ilk iki kitaptaki kadar kitabın puanını etkilemiyor BENCE)ama Sjm’in kalemiyle ve bazı anlar watty yazarı vibeı vermesiyle alakalı bunlar da terapiye gitse çözülür ama o gitmediği için biz okurları gideceğiz:)) ~~~~genel olarak sevmekten de öte garip bir bağ kurdum acowar ile comfort place gibi??? Yetişkin fantastik(romantik ağırlıklı)sevenler seriyi zaten sever ama arada beyni kenara bırakmak lazım. ÇOK TAKILIRSAN DELİ OLURSUN KIZ OKU GEÇ BYE<3 Kanatlar ve Küller Sarayı Sarah J. Maas
Kanatlar ve Küller SarayıSarah J. Maas · Dex Yayınları · 20183,517 okunma
yaren
Acosf sonrası dönüp bunu okurum diye uzunca kafamdaki her şeyi döktüm zaten kimse okumayacak(bu kadar uzun yorumu okuyorsan kendine saygın yoktur) diye birileri merakından okursa bipolar olduğumu söyleyecek. Onlara inanmayın kraliçeniz yanlış yorum yapmaz;)