Mitoloji roman sevenler toplansın harika bir kurgu okudum daha önce de mitoloji okumuşluğum vardı.
Bu da ayrı bir enfes bir okuma oldu sadece karakterlerin ismiyle Savaş yaşamış olabilirim kitaptaki savaşların haricinde.
Orestos o küçük bir Prens tabii yaşamasına izin verilirse o Kral Agamemnon ' un oğlu 10 yıldır süren Troya savaşlarından dönen Kral karısı tarafından katledilecektir.
Çünkü kocasına büyük öfke duyuyordur alması gereken İntikam olduğunu düşünüyordur o ülkede yokken o da Aigisthos birliktedir krala ihanet eder.
Kocasının yerine onun Kral olmasını istiyordur
Orestas'ın sürgün hayatı tam da burada başlar.
Çünkü annesinin onu da öldürebileceğinden korkarak lalası onu saraydan kaçırır.
Babasının dostu olan hem de halasının eşi olan Strophios emanet eder artık orada büyüyecektir
Tabii birde can dostu olacaktır .Playedes beraber büyürler iki şavaşçı olurlar o hep Orestos 'un arkasını kollar .
Ablası ona babasının intikamını alması için yeminler ettirdikten sonra saraydan ayrılmasına izin vermiştir.
Aradan yıllar geçer ve Orestos artık büyümüştür babasının intikamını almaya ve babasının yerini almaya artık hazırdır.
Orestos babasının tekrar yerine geçmek istese de küçüklüğünden beri sevdiği amcasının kızı Hermione seviyordur onun için şavaştan vazgeçmeyi düşünür ona ders veren Pylades olur gerçekleri şamar gibi vurur yüzüne o gerçek bir dosttur Orestos bunu anlamaz.
Orestos ülkesine döner ve intikamını alır annesini ve bunun aşığını öldürür ama ne yazık ki annesinin öç cadıları Orestos'u yalnız bırakmazlar.
Krallık senin bir an önce almalısın beklemek kendini ihanet etmek olur .Orestos
Iyi bir dost olabilmek için sevebilir olmak gerekirdi sevgisi ise sorumluluktu sorumluluktan dolayı değil içinden öyle geldiği için yapılırdı.
Tabii ki burada bitmiyor bundan sonra olacakları da siz kitaptan okuyun.
@c.cengizyavuz
Hocam zaten bu konuda eğitimler veren bir yazar mitoloji konusunda kalemine sağlık diyorum .