2024 72. kitabı
İlgi alanlarımdan olan astroloji Tıbbi astroloji kitabıyla geldim bitkiler astroloji birleşince muazzam önemli bilgiler çıkmış ortaya .ve yorumda sizler harika bilgiler bırakacağım. Türklerde astrolojinin kökenlerine baktığımızda Güneş Ay ve yıldızların tanrılar ve zamansal hareketlerle bağlantılı olduğunu görmekteyiz. 1493_1541 yılanı arasında yaşayan Paracelcus gezegenlerin insan bedeni üzerinde etkilerinin bedene yayılan manyetik bir sıvı aracılığıyla olduğunu ifade eder Tüm çalılıklar dağlar ve tepeler birer eczanedir sözlerinin sahibi para Paracelcus kimyasal tıbbında kurucusu sayılır her şey zehirdir zehir ile zehir olmayana ayıran dozdur demiştir. Paracelsus astrolojide 7 klasik gezegeni 7 önemli organa karşılık geldiğini belirtir karaciğer jüpiter'e safra kesesi Mars dalak Satürn kalp Güneş beyin ay Böbrekler terazi ciğerler merkür'dür demiştir. Peki siz burcunuzun hangi elemente sahip olduğunu biliyor musunuz. Ateş :koç ,aslan, yay. Toprak:boğa,başak,oğlak Hava:ikizler ,terazi,kova. Su:yengeç ,akrep,balık. Tıbbi astrolojidede 12 burç vücudun 12 kısmını yönetir. Astroloji de hacamat: Bugün bazı ilaç firmalarıda Güneş yada ayın başak burcunda dönemde bitki toplarlar. Dolunay evresinde vücut sıvıları ve doğadaki bagıl nem miktarı maksimuma ulaşır . Dolayısıyla evresinde damarlardaki kan miktarında artış olur hacamat yaptırmak için en uygun dönem dolunay evresi ve dolunayda sonraki birkaç gündür . Astroloji de ameliyat günü belirleme :Dolunay evresinde ameliyat olmak önerilmez çünkü kanama riski çok fazladır tıbbi astrolojide ameliyat dönemi ayın aslan kova boga ve akrep gibi sabittir burçta olması önerilir .burçlara göre hangi hediyeler hangi burca alınır. Koç burcu:spor aletleri savaş oyunları Boga:şekerli yiyecekler yıllanmış şarap dokunma duyunca hitap edecek ... İkizler:teknoloji kitap dergi cep tlftermos Yengeç :ev gereçleri araç gereçleri Aslan:lüks şeyleri severmiş Başak:dikkatli özenli olmalısınız ona hediye alırken çünkü mükemmelliyetçidir yani ben bitkisel sabunlar aromatik yaglar güzel kokular Sığmadı yorumdan Ve çok merak ettiğimiz bir sürü bilgi var kitapta meraklılar bu kitabı kaçırmayın derim
Tıbbi AstrolojiEmine Gücek · Librum Kitap Yayınları · 201835 okunma