Puan vermedi·736 syf.····Okunma: 11 Eylül 2022 01:21 Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden bildiğimiz Targaryen hanedanlığının tarihini anlatan Ateş ve Kan kitabını uzun bir okuma sürecinin ardından bitirebildim. Kitap Westeros'u işgal eden Fatih Aegon döneminden başlayıp 3. Aegon dönemine kadar geçen olayları anlatıyor. Üstatların kalemiyle aktarıldığı için roman değil tarih kitabı olarak kabul edilebilir.
Yakın zamanda çıkan House of Dragon dizisi de kitabın bir kısmını oluşturan Ejderhaların Dansı isimli bölümlerden uyarlandı. Kitaba başladığınızda doğrudan diziyi anlatan dönemi okumuyorsunuz. Kitabın ortalarından itibaren dizinin geçtiği döneme ulaşıyoruz. Diziden etkilenip kitabı okuyacaklar bol bol sürprizbozana hazır olsun.
Diyarı siyahlar ve yeşiller olarak ikiye ayıran bu mücadeleyi okumak oldukça heyecanlıydı. Bunun haricinde Targaryen tarihine damga vurmuş liderlere de bolca yer verilmiş. Kitapta anlatılmayan kısımlara Akılçelen'den çıkan Buz ve Ateşin Dünyası'nı okuyarak ulaşabilirsiniz. Kitabın içinde çeşitli illüstrasyonlarda mevcut. Baskı kalitesi olarak biraz zayıf buldum. Fotoğraftan anlaşılacağı üzere okurken kapak kısmındaki yazılar silindi. Çevirmenler sonlara doğru sanırım sıkıldıklarından bazı kelimeleri çevirmemişler. Ara ara karşımıza çıkan anlatım bozuklukları da can sıkıyor. Bunun haricinde George R. R. Martin'in oluşturduğu evrene tekrar dahil olmak oldukça keyifliydi.