2024 4. kitabı
Okunma: 24 Mart 2024 18:17
#kitapyorumu Merhaba arkadaşlar... Bugün size gerçek bir hikaye olan ve Çanakkale Savaşının olduğu zamanlarda geçen iki kez okuduğum bir kitapla geldim Mehmet bir sarı öküzü, karısı Atike ve yeni doğan oğluyla köyde yaşayan bir çiftçi. Bir gün tarlasından evine geldiği zaman karısından artık kendisinin de cepheye gitmesi gerektiğini öğreniyor ve araştırıp bu haberin doğru olduğunu öğrendikten sonra cepheye gitmek için hazırlanıyor ve gidiyor. Cephede yaşanılan zorluklar tek tek anlatılıyor kitapta. Bir gün cepheye gelen esir Anzak askeri ile Mehmet ilgileniyor ve birbirlerine ne kadar benzediklerini fark ediyor. Bu Anzak askerini geri kendi cephesine teslim ettikten sonra bilmediği bir şekilde üzüntü duyuyor. Yakın bir zamanda yeniden taaruz oluyor ve Mehmet kafasından ve bacağından vuruluyor onu ise konuştuğu Anzak askeri buluyor ve onun kıyafetlerini ölen bir Anzak askeriyle değiştiriyor ve kitabımızda tam burada başlıyor... Kitabı ikinci kez okurken hiç tereddüt etmedim çünkü yeniden çok beğeneceğimi biliyordum. Kitabın anlatımı o kadar güzel ki sanki kendimi Mehmet'in yanındaymış gibi hissettim. Kitabın gerçek bir hayat hikayesi olduğunu öğrendiğim zaman hem çok şaşırdım hem de kitabın bana olan etkisi daha da fazla oldu. Kesinlikle herkesin okumasını önereceğim bir kitap Çocuk, yaşlı demeden herkesin okumasını kesinlikle öneriyorum
Mavi TebeşirVedat Akyol · Luna Yayınları · 2021139 okunma
Değerli vaktinizi ayırıp kitabımı okuyup yorumladığınız için çok teşekkür ederim.Saygı ve selamlarımla..