2024 23. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2024 12:26
Kitabın içindeki birkaç metin hem doyurucu, hem ilgi çekici, hem de insana gerçekten okuduğunu hissettiren ve aynı zamanda Hobbit ile bağlantılı yazılardı. Lakin ilerledikçe bende kaçınılmaz olarak şu düşünce gelişti; Tolkien çok ilgi çeken bir yazar olduğu için onunla bağlantılı olabilecek bir kitabın ölüsü bile para kazandırır. Kitabın içinde on yedi yazı var, dikkate değerse sadece dört. Sanki kalan yazılar ortaya bir kitap çıkarabilmek için yazılmış türdeydi. Öyle ki alakasız alakasız yazılar yazılmış içinde yalandan Bilbo ile bağlantı kurulmuş (o kadar zorlama bağlantılar ki) sonra da Hobbit kitabı üzerinden felsefe yaptık denmiş. İnsan Nasıl İnsan Oldu? Bu kitap bir felsefe kitabı değil ama "düşünmek" için harika bir kitap. Hobbit ve Felsefe yerine tercih edebilirsiniz. Pişman etmez. Alıntılarımı sadece o dört yazının olduğu sayfalardan paylaştım, bir daha altını çizebileceğim bir kısma denk gelemedim. Okunur mu? Tatile gidip deniz kenarında şezlongda dinlenirken vakit geçsin isterseniz tercih edebilirsiniz.
Hobbit ve FelsefeGregory Bassham · İthaki Yayınları · 2012128 okunma
Okunmasa da olur listeme ekledim :))
Kübra
Kesinlikle. :)