2024 78. kitabı
Bir Karanlık Pencere Çoban Kral ile Ormanın Ruhu arasında yıllar önce bir anlaşma yapmıştır. Ormanın Ruhu, Çoban Kral'a güçlü sihirler bahşetmiş ve bunun karşılığında kral, on iki Kader Kartı'nı yaratmıştır. Ancak bu sihir bedelsiz değildi; her kart için büyük bedeller ödemiştir. İnsanlar, bu sihirli kartları kullanarak Ruh'u unuttular ve bu da Ruh'un öfkesine yol açtı. Ruh, Blunder Krallığı'nı korkunç bir sisin içine hapsedip insanlardan intikamını aldı. Bu sisin içinde kalanlar ateşlenip hastalanıyor, damarlarından mürekkep gibi siyah bir sıvı oluşuyor ve hayatta kalmayı başaranlara “enfekte” deniliyor. Enfekte olanlar Ruh'un bahşettiği sihirli hünerlere sahip oluyorlar. Ancak bu sihir bedelsiz değildir; enfekte olanlar zamanla yozlaşıyorlar. Kral, bu yozlaşmış kişileri infaz ediyor. Sisi durdurmanın tek yolu ise on iki Kader Kartı'nı bir araya getirmektir. Her bir kart farklı bir sihre sahip ve bu kartların kullanımı büyük bedeller gerektiriyor. Elspeth, çok küçük yaşta bu hastalığa yakalanmış ve bunu herkesten büyük bir sır olarak saklamıştır. Babası bu durumu kraldan gizlemek için onu teyzesinin yanına göndermiştir. Onun sihri ise kafasında yaşayan Kâbus'tur. Enfekte olanların infaz edilmesini durdurmak ve onları kurtarmak için Elspeth, Ravyn ve Elm gibi cesur kişiler bir araya gelirler. Krallığı kurtarmak ve sisi dağıtarak enfekte olanları özgürlüğe kavuşturmak için her türlü zorluğa göğüs gererler. Kitabı çok severek okudum. Karakterler arasındaki çekimlere bayıldım. Yazar, konudan sapmadan mükemmel bir şekilde kalemini ustalıkla kullanmış. Özellikle Elspeth ve Ravyn arasındaki çekim öyle mükemmel ayarlanmıştı ki anlatamam. Tüm karakterleri çok sevdim ama Komutan Ravyn'e aşık oldum. Tam istediğim tarzda, ihtiyacım olan bir kitaptı. Kâbus hakkında hiçbir fikrim yok; iyi mi kötü mü yoksa çıkarcı mı? İkinci kitap nasıl ilerlerdi, sonu nasıl bitti fazlasıyla merak ediyorum. En yakın zamanda ikinci kitaba da başlamayı planlıyorum. Tavsiyemdir!
Bilim - Kurgu , Edebiyat - Roman
Bir Karanlık PencereRachel Gillig · Olimpos Yayınları · 20232,044 okunma