Terazi Kızı
2024 18. kitabı
#okudumbitti "Aslında insanların süper kahramanlara ihtiyacı yokmuş,iyi insanlara ihtiyacı varmış." Merhaba kitap dostlarım,size bugün sevgili moderatörümüz @book._blogerr sayesinde kalemiyle tanıştığım değerli hocam @enginaskin_ ın yazdığı ilk kitabı ama benim okuduğum ikinci kitabıyla geldim."Deniz Kızı"ilk okuduğum kitabıydı ve çok sevmiştim,ama bu kitabını daha fazla sevdiğimi söyleyebilirim.Kitapta 14 güzel öykü var,sanki öyküler bir şekilde birbirine bağlanıyor gibi ama aslında hepsi apayrı.Hocam terazi burcu arkadaşının hayat hikayesinden yola çıkarak yazmış bu öyküleri.Ama Engin hocanın kitaplarında dikkatimi çeken şu,olaydan çok duygu aktarımı yapıyor ve bunu da inanılmaz güzel aksettiriyor okuyucuya.Okuduğum tüm öykülerin ben de bir iz bıraktığını,empati duygumun ön planda olduğunu ve kahramanları hissettiğimi rahatlıkla söyleyebilirim.Özellikle "Kurabiyeci Abla" nasıl güzel bir öyküydü o öyle,öksüz yetim bir çocuğun babannesiyle pastane pastane gezerken evinde kurabiye pasta yapan dünyalar tatlısı,melek gibi bir insanla karşılaşmaları ve çocuğun istediği pastayı yapması,üstüne ihtiyaçları için zarfa para koyması.Bu dünya batmıyorsa böyle iyi insanların sayesinde batmıyor işte... @enginaskin_ hocamın bu kitabında aşk acısı çeken ve terk edilen çoğunlukla erkekler,diğer kitabında her iki cins de acı çekiyordu,terk ediliyordu.Hikayelerin bazılarında melankolik bir hava hakimken,bazılarında aşk,bazılarında anne ve hayvan sevgisi hakim.Mutlaka okunmalı,heleki ben öykü kitabı okuyamıyorum diyen dostlarım,Engin hocam'ın kitaplarına bir şans verin.Benden söylemesi @book._blogerr teşekkür ederim canım sayende iki güzel kitap okudum,nice kitaplara seninle @enginaskin_ @kitap_deniz_kizi_ @book._blogerr #bookbloggerileokuyoruz
Terazi KızıEngin Aşkın · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202384 okunma