···Okunma: 05 Ağustos 2024 16:02 uyari: daisy jones & the six kitabi hakkinda spoiler icerir. dizisi hakkinda da iceriyor olabilir bazi farkliliklar var ama sanirim icermiyor cok o konuda. onun disinda evelyn hugo'ya cok gonderme yapiyorum, buyuk bi sey desifre etmedim ama yine lafi geciyor, bilginize.
evelyn hugo'dan cok daha fazla begenecegime emindim ve oyle de oldu. belki daha farkli bir tarz ama nedense daha icten bir hikaye diye dusunuyorum (lgbt nefretiyle hicbir alakasi yoktur) sadece evelyn hugo daha beklenebilir gelmisti. belki yedigim spoilerlardan falandir bilemem ama daisy jones'un dizisini izlememe ragmen daha cok zevk verdi diyeyim.
hem de karakterlere ragmen. gerci evelyn hugo'da da karakterler cok puruzsuz degiller ama en azindan yasak ask yoktu (oyle hatirliyorum) yasak askin bu turunden cok hoslanmam cunku.
dizi camila'sini cok sevsem de buradakine biraz uzagim. asiri enayi geliyor. birine bu kadar guven vermeyi ve bu kadar baglanmayi gereksiz buluyorum.
billy bu evrenin her turunde mal. yorum bile yapmiyorum.
simone cook guzel bir arkadas. kisa kisa gorundugu her an hissedebiliyorsun dostlugunu.
warren benim favorim. adam oyle her konuda bitse de gitsek. zaten grup dagilinca da "bitti mi? yapacak bi sey yok gidelim o zaman" seklinde sessiz sessiz gitti. 10/10
graham'i da cok seviyorum aslinda ama karen'a yonelik empati eksikligini yanlis buluyorum. ama o da cok dogru bulmuyor o yuzden istisnai bir af cikariyorum onun icin.
karen'i da cok seviyorum. yaptigi sey icin kimseye yapmasi gereken bir aciklama oldugunu dusunmuyorum, dokuz ay tasiyacak da o gruptan ayrilacak da. her sey tamamdi ama graham'a "sen cocugu yetistirmek icin gruptan ayrilir miydin?" diye sordugunda ve graham cevap veremediginde graham'in anlayis gosterebilmesi lazimdi. yaziklarim olsun. yine de gizli sakli degil de graham'a "bak ben bugun bu cocugu aldiracagim, geliyosan gel gelmiyosan yallah" seklinde bi konusma yaparak bu sonuca varsalardi bugun hala graham'la ayrilirlar miydi diye dusunuyorum. ayrilmazlardi diye dusunmek cok hosuma giderdi ama emin degilim, graham'i seviyorum diye oyle yaparmis gibi davranmayacagim. acikcasi napardi bilmiyorum.
ve daisy. billy'le ayni bokun farkli kromozom versiyonlari olsalar da "bok gibi karakter soyleyecek baska bir sey yok gorusuruz" diyemiyorum. cunku cok sevmistim ben daisy'i. ve "ben" odakli bir karakter oldugunun da farkindaydim, yani olay asik olmasina gelince neden oyle olmayacagini dusundum bilmiyorum. olana kadar olmaz ya.. dedim. oldu. sasirtmadi ama uzdu. yani dizinin aksine bi aldatma da soz konusu degil aslinda ama reddedildigi icin ozur beklemesi cok komik bence. en buyuk kirmizi cizgilerimden biri aldatma olmasina ragmen kalbimde daisy icin yumusak bir yer olacak sanirim hep. ama bir yandan da nefret etmeye devam edecegim. camila'yla iliskilerini de cozemiyorum zaten. (dikkat: goruslerim diziye kayiyor olabilir, ikisi kafamda butunlesmeye basladi ve ayiramiyorum) ozellikle dizide diyeyim, camila'ya dizide kocasiyla fingirdesmiyormus gibi konusabilmesi beni cok sinir ediyordu. (fingirdesmiyorlardi ama siz anladiniz) spesifik olarak bir sahne vardi. tam olarak neresi hatirlamiyorum ama daisy cikiyor, camila da pesinden. "o (billy) beni orada istemiyor" gibi bir sey diyor. camila'ysa "ondan kime de ben seni burada istiyorum" gibi bir sey diyor. camila bu kadar iyi olma. dizide asik olursun ama kitapta ayni sevgiyi gosteremedim camila'ya. adini gorunce alarm emojisiyle beraber *enayi, enayi, enayi* sesleri caliyordu kafamda.
ayrica yazarin "anlatici surprizi" yapmak gibi bi aliskanligi var galiba. evelyn hugo'yla cok paralel geliyor bana bu. aslinda benzemiyorlar da. ama ayni his. kitabinda sonunda anlaticinin sokunu yasayacaksin sozde.
bi de julia'nin billy'e nasil ayni gozle baktigini cozemedim. ne dusunuyor yani simdi? "yaa baska bir kadina DAHA asik olmasina ragmen anneme donmus... hem de o kadina DAHA cok asik olmasina ragmen... ASLAN BABAM YA!!" hiyar. daisy'i de bu acidan sevmiyorum ama billy'i daha cok sevmiyorum. erkek diye de degil ha. onun bencilligi bana daha cok batiyor sadece. daisy daha chill.
sadece uc cumleden ibaret olsa da daisy&warren iliskisi cok guzel mesela. warren anlatiyordu bunu. digerleri arasinda hep gerilim mi ne var diyordu (salliyorum) ama biz daisyle oyle gecinip gidiyorduk konulu bir seyler. o bana sunu soyle calsana daha guzel olur diyordu, ben de ona sesin ölüyormuşsun gibi cikiyor diyordum ve hic gocunmuyorduk. (bunlari da gotumden atiyorum ama konu benziyordu iste cok hostu.)
warren kitabin en kaliteli karakteri cidden.
eddie'ye gelirsek, eddie cok komik ya. varligi komik bunu nasil anlatabilirim bilmiyorum. billy'den nefret etmesi bana cok komik geliyor mesela. boyle kucuk cocuk gibi billy'nin kizinin karsisinda "mal herif ya hic sevmiyodum o elemani ben daha iyiyim slayy" konulu konusuyor resmen. cok tatli. eddie de en sevdiklerimden galiba. pete'i diziye almamislar zaten kitapta roportaja bile katilmiyor o yuzden gayet dogal geldi bana. cok bi sey de degistirmezdi.
bir sey daha diyecektim ama unuttum. neyse. niccolo mudur nedir mal cidden. ayrica dizi sarkilari O KADAR guzel ki. favorim the river. ustune tanimam, hayatimin sonuna kadar dinleyebilirim. boyle gibi.